URUČEN ČEK

Hamburg za Vukovar: Iseljenici donirali 10.000 eura za obnovu vodotornja

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 18.08.2017 21:49
  • Objavljeno 18.08.2017 u 21:49
VODOTORANJ

VODOTORANJ

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Predstavnici udruga hrvatskih iseljenika iz Hamburga (Njemačka) predali su u petak gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi ček u vrijednosti 10.000 eura namijenjenih za obnovu Vukovarskog vodotornja.

Inicijator i koordinator akcije Tome Barnjak pojasnio je kako je novac prikupljen na humanitarnom koncertu pod nazivom 'Hamburg za Vukovar'. 'Akcija obnove Vodotornja na neki način ujedinila je i hrvatske iseljenike u Hamburgu. Tako su se u akciju uključile udruge Croatia i Napredak, Katolička misija kao i Hrvatska škola iz Hamburga', rekao je Barnjak. Gosti iz Hamburga su tom prigodom Penavi predali i sliku koja prikazuje uništeno vozilo Hitne pomoći.

Hrvati iz Hamburga, kako je rekao Barnjak, uključili su se u obranu Hrvatske i Vukovara na razne načine. Tako su prikupili i sredstva od kojih je kupljeno vozilo Hitne pomoći, a koje je potom poslano u Vukovar.

'Iznimno sam zadovoljan akcijom. Svi su se uključili i na razne načine dali svoj doprinos', rekao je Penava. Kazao je i kako su radovi na obnovi Vodotornja krenuli krajem svibnja te da se završetak radova očekuje krajem 2018. godine.

'Trenutno je završena faza postavljanja skele oko objekta, a iskopani su i rovovi za budući parking. Čelična vodosprema s vrha objekta je uklonjena. Slijedi nastavak radova na konzervaciji armirano betonske konstrukcije i  svih elemenata koje će imati', rekao je Penava govoreći o do sada obavljenim radovima. Najavio je i kako je u pripremi druga faza obnove objekta koji će biti popratni sadržaji Vodotornja poput amfiteatra, ugostiteljskog objekta, dječjeg igrališta i uređenja hortikulture.

Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 37 milijuna kuna, rekao je vukovarski gradonačelnik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!