TRAŽE SE IZVOĐAČI

Raspisan natječaj za Vodotoranj: Novca je i previše?!

27.12.2016 u 12:32

Bionic
Reading

Nakon što su napokon namaknuta sredstva za obnovu vukovarskog Vodotornja, uoči Božića raspisan je natječaj za radove koji su procijenjeni na 19 milijuna kuna bez PDV-a. To bi značilo da je novca i previše jer su građani prikupili 12, a Vlada dala 18,5 milijuna kuna

Poziv na nadmetanje objavljen je dan prije Badnjaka, naručitelj radova je Grad Vukovar, a njihova procijenjena vrijednost iznosi 19 milijuna kuna bez PDV-a. Ponude zainteresiranih izvođača radova očekuju se do 7. veljače.

Ukupna vrijednost radova trebala bi dakle biti nešto manja od 25 milijuna kuna. Od građana je u velikoj akciji, koju je potaknuo vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, prikupljeno 12, dok je Vlada na sjednici održanoj u tom gradu povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara donirala 18,5 milijuna kuna.


Projekt obnove dolazi iz Radionice arhitekture, a glavni projektant je Goran Rako. Vodotoranj će biti memorijalnog karaktera iako su raniji planovi uključivali restoran u vidikovcu, no od toga se odustalo. Oko njega bit će uređen memorijalni park s ugostiteljskim objektom, dječjim igralištem i toaletom.

Rupe nastale zbog 600-tinjak granata na ovom simbolu obrane grada bit će prekrivene staklom.

Ovdje možete pogledati kako će Vodotoranj izgledati nakon obnove.