SVI SVETI

Dugačke kolone za odlazak do groblja

01.11.2013 u 13:08

  • +86

Uoči blagdana Svih sveih građani obilaze groblja

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Bionic
Reading

Povodom blagdana Svih svetih mnogi Zagrepčani odlaze na gradska groblja, a zbog toga se stvaraju prometne poteškoće

O aktulanoj prometnoj situaciji nas je izvijestio glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Intenzivan je priljev putnika na linije prema gradskim grobljima, osobito u zoni Kaptola s kojeg se vozi prema Mirogoju, odnosno Krematoriju. Kolona, koja se kontinuirano kreće, proteže se središnjim gradskim trgom te Ilicom, a povremeno doseže do Frankopanske.

U kolonama, ali također bez zaustavljanja, stiže se i do ukrcajnih koridora u Dubravi i Dupcu. Autobusi polaze gotovo svake minute".

Direktor ZET-a Dubravko Baričević kazao je kako 'unatoč gužvi u centru grada, ali i na ulazu u groblja javni prijevoz funkcionira dobro, autobusi su besplatni, a i ne čeka se dugo.

Ima nekih sitnih problema jer je veliki broj taksija i osobnih vozila, ali posao će, kao i svake godine, biti odrađen onako kako građani to od nas očekuju", rekao je Baričević.

'ZET je i ove godine pojačao autobusne linije, da se izbjegne gužva u špici, koja je bila najjača oko podneva, a očekuje se još jedan val poslije podne poslije ručka.
"Angažirali smo dovoljan broj vozila. Samo na ovom groblju ide 24 do 28, ovisno o prilici. Sve skupa smo angažirali 97 vozila i 227 vozača više nego inače. Danas vozi 865 vozača kako bi to sve odradili onako kako treba', zaključio je direktor ZET-a.