stožer možemo!

Borić: Vjerojatno podnosimo tužbe zbog prljave kampanje

30.05.2021 u 19:12

Bionic
Reading

Građani Hrvatske izašli su danas na drugi krug lokalnih izbora kako bi odlučili o tome tko će iduće četiri godine voditi gradove, ali i niz županija i općina. Prema prvim rezultatima DIP-a, u Zagrebu vodi Tomislav Tomašević. Tomašević je nakon 98 posto obrađenih biračkih mjesta osvojio 198.203 glasa. Njegov protukandidat Miroslav Škoro osvojio ih je 105.361

Danijela Dolenec, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, poručila je da je jako zadovoljna izlaznošću.

'Očito je da će Zagreb prodisati. Zagreb je izabrao promjenu i dolazi novo vrijeme', kazala je Dolenec za Novu TV.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Rada Borić, zastupnica Možemo! u Skupštini Zagreba, najavila je tužbe zbog prljave kampanje.

'Vodila se prljava kampanja. Građani su prepoznali da smo mi govorili o programima, kako učiniti grad zdravijim za sve nas. Netko se bavio klevetama i lažima, vidjet ćemo što ćemo s tim kad sve prođe. To je opasno za budućnost Hrvatske', rekla je Borić za HRT, dodajući da će vjerojatno podnijeti tužbe.

Sandra Benčić, koordinatorica Možemo!, kazala je da su rezultati izlazne ankete pokazali da su građani prepoznali njihov rad.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

'Loše je to što je protukandidat odlučio ići s dosad neviđenom difamatornom kampanjom, koju smo mogli vidjeti samo u Vučićevoj Srbiji. Sve konferencije su se manje vidjele zbog takve kampanje. Ali ako ostane ovakav rezultat do kraja večeri, možemo reći da je ovo i poruka građana takvim kampanjama', rekla je Benčić.

Očekuje da će primopredaja vlasti biti do kraja tjedna, nakon toga uspostava ureda za obnovu i mobilnih timova, kao i rekonstrukcija cijelog modela gradske uprave i Holdinga.

Roditelji Tomislava Tomaševića došli su dati podršku sinu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić/PIXSELL

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet (Možemo! i partneri) ocijenio je u nedjelju da se teško prednost koju imaju prema izlaznim anketama može preokrenuti u korist protukandidata Miroslava Škore do kraja večeri.

'Mislim da su građani nakon 20 godina upravljanja gradom poručili da im je dosta, ali isto tako da su se u drugom krugu kampanje odlučili za konstruktivno i pozitivno', dodao je Korlaet za Hinu.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Ivana Kekin iz platforme Možemo! za N1 je kazala da još treba sačekati prave rezultate.

'Nadali smo se što većoj razlici, ova je impresivna i daje nam legitimitet za promjene koje želimo donijeti. Ovako velik postotak još nitko nije imao u Zagrebu u drugom krugu', rekla je Kekin.