RUBYGATE

Clooney i Ronaldo na popisu Berlusconijevih svjedoka

30.03.2011 u 09:27

Bionic
Reading

Holivudska zvijezda George Clooney i portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo mogli bi biti svjedoci obrane na predstojećem suđenju talijanskom premijeru optuženom za seksualne prijestupe, izjavio je odvjetnik Silvija Berlusconija

Prema optužnici, Berlusconi je maloljetnoj Marokanki Karimi El Mahroug, poznatijoj po nadimku Ruby, gotovinom, ali i na druge načine, plaćao za seksualne usluge. Navodno, Berlusconi i Ruby susreli su se 13 puta u razdoblju od 14. veljače do 2. svibnja 2010. godine.

Za spolni odnos s maloljetnicom u Italiji je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do tri godine.

Uz Clooneyja, u sudnici bi se trebali naći talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini, ministrica za ravnopravnost spolova Mara Carfagna i ministrica prosvjete Maria Stella Gelmini, priopćili su iz ureda odvjetničke kuće Ghedini-Longo.

I Clooneyjeva djevojka Elisabetta Canalis, talijanska manekenka i glumica, nalazi se na popisu 78 svjedoka premijerovog pravnog tima.

Poznati glumac ima kuću na obali jezera Como, na sjeveru Italije, nedaleko od Berlusconijeve privatne vile u Arcoreu, gdje je on navodno organizirao svoje divlje zabave.

Suđenje Berlusconiju počinje 6. travnja, a optužen je da je platio Karimi El Mahroug, koja se u sudskim dokumentima navodi kao Ruby, za seksualne odnose u vrijeme kada je bila maloljetna.

'Predložili smo Georgea Clooneyja kao svjedoka. Rubi kaže da su Clooney i Canalis bili na jednoj zabavi u Arcoreu', rekao je odvjetnik.

Ruby, također, tvrdi da poznaje Ronalda i da je imala seksualni odnos s njim nakon što ga je upoznala u jednom noćnom klubu u Milanu u siječnju ove godine.

Nogometaš madridskog Reala demantira da se ikada sastao s njom.

Suci u Milanu mogu odbiti predložene svjedoke ukoliko zaključe da njihovo svjedočenje nije relevantno za slučaj.