UKAZAO SE SVEMIRSKI PATNIK

Berlusconi u sudnici nakon osam godina

28.03.2011 u 14:50

Bionic
Reading

Premda ga gone skoro po svim paragrafima kaznenog zakona, talijanskom premijeru se uglavnom ne da dolaziti na suđenja. Tko bi više mentalno, a kamoli nogama popratio sve te silne procese? Ipak, danas je, nakon osam godina, napravio izuzetak

Vjerojatno je Berlusconi sve to shvatio kao jutarnji džoging pa se danas pojavio u milanskoj sudnici gdje se vodi proces protiv utaje poreza kompanije Mediaset, kojoj je vlasnik. Na ulazu u zgradu dočekala ga je skupina fanova i reportera, ništa neočekivano s obzirom na to da mu je ovo prvi put da ulazi u sudnicu nakon osam godina.

Dalje kako smo i očekivali. Šef Italije je proglasio optužbe smiješnima i neutemeljenima, tužitelje defamirao kao komunističke propagandiste koji ga vide kao jedinu prepreku na putu da se dokopaju svoje ljevičarske vladavine i sebe proglasio najoptuživanijim čovjekom u svemiru i u povijesti.

Uz to se požalio kako se talijanski komunizam nikada nije predao i kako se nikada nije promijenio.

Zgradu suda čuvalo je stotinu specijalaca, a otprilike je bio i jednak broj Berlusconijevih pristaša. 'Gone ga još od 1994. u nebrojenim suđenjima i nikada ga nisu uspjeli za ništa osuditi. To treba biti napokon shvaćeno', rekao je dvadesetogodišnji Alessandro Vigentin, član Berlusconijeve mladeži.

Suđenje za utaju poreza tek je jedan od četiri procesa koji su prošlih tjedana pokrenuti protiv talijanskog premijera, među kojima najveću pažnju privlači korištenje seksualnih usluga maloljetne Karime el-Mahrough, a koji se otvara početkom idućeg mjeseca. Da će biti još pravosudnih senzacija, obećava nam podatak kako je Berlusconi odlučio ovaj puta aktivno sudjelovati u saslušanjima makar ga to mjestimice odvraćalo od državničkih poslova.