AFERA MEDIATRADE

Berlusconi na ročištu napao tužitelje

02.05.2011 u 19:45

Bionic
Reading

Talijanski premijer Silvio Berlusconi napao je u ponedjeljak tužitelje odmah po dolasku u milansku palaču pravde na preliminarno ročište, zbog posljednjeg u nizu kaznenih dijela i seksualnih skandala koji su zadnjih nekoliko mjeseci gotovo potpuno zasjenile talijanski politički život, prenijele su strane agencije

Berlusconi se obrušio na tužitelje, kazavši kako pokušavaju uništiti njegovu karijeru. Sve je optužbe iznesene protiv njega nazvao 'čistom izmišljotinom'.

Berlusconi je na milanski sud stigao zbog ročišta povezanog s procesom Mediatrade. Optužnica tereti njega, još devet osoba, među kojima je i njegov sin Pier Silvio (potpredsjednik njegovih tvrtki Mediaset) te direktor njegovih tvrtki Fedele Confalonieri za kaznena djela pri kupoprodaji televizijskih prava. Kako stoji u optužnici, ustanovljeno je da su optuženi prikazivali više iznose od stvarnih, stvarajući pritom i crne fondove.

Berlusconi je u milansku palaču pravde stigao oko 9.45 i odande otišao oko 13.45, pozdravivši novinare i malobrojne pristaše. Nastavak saslušanja predviđen je bez njegove prisutnosti tijekom poslijepodneva. Proces se vodi iza zatvorenih vrata, a Berlusconi ponovno ističe kako ga sud bezrazložno goni. Preliminarno ročište predviđeno je za 30. svibnja.