stiže nova kazna?

Banožić je vratio državni stan od 92 kvadrata u Zagrebu. Opet je prekršio zakon

22.12.2023 u 15:03

Bionic
Reading

Bivši ministar obrane Mario Banožić, iselio je iz prostranog državnog stana u centru Zagreba koji je dodijelio sam sebi i koristio ga neprestano od 2019. godine kada je prvi puta ušao u Vladu kao ministar državne imovine

Informaciju da je Banožić iselio za 24 sata potvrdili su iz tvrtke Državne nekretnine koja upravlja državnim stanovima za službene potrebe.

'Gospodin M. Banožić više ne koristi stan za službene potrebe, a primopredaja stana će biti idući tjedan, nakon Božića. Inventar u svim stanovima pa tako i u onima za službene potrebe je imovina trgovačkog društva Državne nekretnine. Dakle, inventar ostaje u stanovima za službene potrebe s obzirom na to da čini opremu stana. Korisnici stanova za službene potrebe do primopredaje stanova odnose svoje osobne stvari', odgovorili su iz Državnih nekretnina.

Stan od 92 kvadrata se nalazi u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, a Banožić ga si je dodijelio u jesen 2019. godine. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je utvrdilo da je prekršio zakon i dodijelio ga sam sebi.

Povjerenstvo će, piše 24 sata, najvjerojatnije ponovno morati kazniti bivšeg ministra. Naime, Banožić je opet prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa jer nije ispunio svoju zakonsku obvezu i u roku od mjesec dana od razrješenja podnio novu imovinsku karticu. Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa su potvrdili da kartica nije stigla, odnosno da je prekršio zakon. Potvrdili su nam i da će zbog toga otvoriti predmet protiv njega.