bivši ministar

Banožić se obratio javnosti prvi put nakon prometne nesreće koju je skrivio

24.11.2023 u 18:04

Bionic
Reading

Mario Banožić, bivši ministar obrane, koji je danas pušten s liječenja iz osječkog KBC-a nakon prometne nesreće koju je skrivio, obratio se javnosti putem Facebooka

"Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca. Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao.

U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život.

Želim zahvaliti zdravstvenim djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su mi pružali liječničku skrb i pomogli mi u oporavku od ozljeda zadobivenih u nesreći. Zahvalan sam također i svima koji su u ovim teškim trenucima za moju obitelj bili uz nju, napose moju suprugu i djecu, kao i brojnim prijateljima, kolegama i suradnicima koji su nam pružili podršku.

Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra obrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom. Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države. Zahvaljujem i svojim kolegicama i kolegama, članovima Vlade, na suradnji u protekle četiri i pol godine.

Svima im želim mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu na dobrobit naših sugrađana. Obnašajući dužnost ministra obrane predano sam radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika. Novom potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću, kao i svim suradnicima u Ministarstvu obrane želim puno uspjeha u daljnjem radu", napisao je Banožić.

Podsjetimo, Banožić je 11. studenog skrivio tešku prometnu nesreću kod Vinkovaca, u kojoj je poginuo vozač kombija Goran Šarić. Banožić je terencem pretjecao kamion ispred sebe, a iz suprotnog pravca naišao je kombi.

Nakon što je Banožić skrivio prometnu nesreću, premijer Andrej Plenković ga je razriješio dužnosti ministra obrane, a za novoga ministra i potpredsjednika Vlade predložio osječko- baranjskog župana Ivana Anušića, koji je 16. studenog potvrđen u Hrvatskom saboru.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'