NAKON HNS-A PUSTOŠ

Bandić: Na Sveticama će niknuti najveći rekreacijski centar u Hrvatskoj

30.11.2017 u 12:15

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez (HNS), poznato je to već neko vrijeme, neće graditi nogometni kamp na Sveticama. Manjak sredstava naveo ih je da se povuku iz projekta i sada planiraju uložiti novac u infrastrukturu domaćih nogometnih klubova, a SRC Svetice trenutno zjapi devastiran i prazan

Stoga je Kazimira Ilijaša (HDZ) na aktualnom satu Skupštine Grada Zagreba zanimalo što Grad sada planira s tim i hoće li se na njemu možda graditi rukometni dom koji je bio planiran kada su se u Hrvatskoj gradile arene za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, odgovorio mu je da će se 'na Sveticama graditi najveći rekreacijski centar u Hrvatskoj'.

'Gospoda iz HNS-a nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju za gradnju kampa. I sada mrvice siju i dijele po Hrvatskoj. I to je dobro. Neka dobiju i ostali. Hvala Bogu da su odustali. Imali smo najbolju namjeru, molio sam Kaptol da izađe ususret. Nizašto ih ne optužujem, imaju svoje razloge zašto su odustali. Mi smo sklonili ruglo i balon koji je bio tamo, završili smo bazen. No nije svako zlo za zlo', kazao je Bandić.

Naveo je da je održan sastanak u Gradu s pročelnicom Ureda za strategijsko planiranje da se za Svetice angažiraju najbolji arhitekti i da se projektira 'najbolji rekreacijski centar u Hrvatskoj.'

  • +5
Skupština Grada Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'To je naša zadaća za rekreativce i atletičare. Mi ćemo napraviti to puno ljepše i konkretnije. Betonizacije neće biti. No sve ćete znati na vrijeme. Projekt će biti gotov do polovice 2018. godine', odgovorio je Bandić.

Što se tiče rukometnog doma, kazao je da neće sijati iluzije.

  • +8
SRC Svetice Izvor: Promo fotografije / Autor: Dominik Etlinger

'Bilo je govora o tome kada smo u Tunisu osvojili srebro. To je bilo vrijeme kada smo gradili arene.

Tada su arhitekti Penezić i Rogina za 12 milijuna kuna projektirali dom. To nije bačen novac, nismo odustali, ali to nije prioritet. Moramo još završiti i nesretni stadion', rekao je Bandić.