OBORENI NLO-I

Američki general ne isključuje ni izvanzemaljce: 'S razlogom ih zovemo objektima, a ne balonima'

13.02.2023 u 09:46

Bionic
Reading

Američki general zadužen za nadzor zračnog prostora Sjeverne Amerike rekao je, temeljem izvješća obavještajaca, da nakon niza obaranja neidentificiranih objekata još uvijek nije isključena mogućnost da su u pitanju izvanzemaljci. Preciznije, upitan je li isključio izvanzemaljsko podrijetlo za tri objekta koje su američki ratni zrakoplovi oborili u posljednja tri dana, general Glen VanHerck rekao je sljedeće: 'Neka to utvrdi obavještajna i protuobavještajna zajednica. Ja ništa ne isključujem'

'U ovom trenutku procjenjujemo ​​svaku prijetnju ili potencijalnu prijetnju koja se približava Sjevernoj Americi nastojeći je identificirati', rekao je VanHerck, čelnik američkog Zapovjedništva zračne svemirske obrane i Sjevernog zapovjedništva, tijekom brifinga u Pentagonu u nedjelju, nakon što je američki borbeni zrakoplov F-16 oborio objekt osmerokutnog oblika iznad jezera Huron na granici SAD-a i Kanade, izvještava Reuters.

Incidenti u posljednja tri dana uslijedili su nakon obaranja kineskog balona 4. veljače, što je sjevernoameričku protuzračnu obranu stavilo u stanje pripravnosti. Američki dužnosnici rekli su da se balon koristio za nadzor. Drugi američki dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, kazao je da vojska ne raspolaže indicijama da je bilo koji objekt izvanzemaljskog podrijetla. VanHerck je rekao da vojska nije mogla odmah utvrditi način na koji je bilo koji od tri najnovija objekta bio u zraku ili odakle dolaze.

'S razlogom ih zovemo objektima, a ne balonima', rekao je VanHerck.

  • +3
Ostaci srušenog kineskog balona Izvor: Profimedia / Autor: Petty Officer 1st Class Tyler Th / AFP / Profimedia

Posljednjih godina Pentagon ponovno istražuje vojne susrete s NLO-ima, službeno preimenovanim u 'neidentificirane zračne pojave' (UAP). Napori vlade da istraže neidentificirane objekte - bilo da su u svemiru, na nebu ili čak pod vodom - doveli su do stotina dokumentiranih izvješća, rekli su viši vojni čelnici.

Pentagon kaže da nije pronašao dokaze koji bi ukazivali na posjete inteligentnog vanzemaljskog života. Analizu vojnih opažanja provodi Ured direktora Nacionalne obavještajne službe u suradnji s novim uredom Pentagona poznatim kao AARO (All Domain Anomaly Resolution Office). Njihovo prvo izvješće Kongresu u lipnju 2021. ispitalo je 144 viđenja američkih vojnih avijatičara iz 2004. godine. Ta je studija jedan incident pripisala velikom balonu koji se ispuhao, ali je otkrila da se ostali nisu mogli objasniti bez daljnje analize.

  • +5
Borbeni lovac F-16 Izvor: EPA / Autor: JAKUB KACZMARCZYK

Izvješće AARO-a objavljeno prošlog mjeseca navodi 366 dodatnih viđenja, uglavnom balona, ​​dronova ili ptica, no 171 je ostalo službeno neobjašnjeno. 'Čini se da su neki od tih neokarakteriziranih UAP-ova pokazali neuobičajene letne karakteristike ili performanse i zahtijevaju daljnju analizu', stoji u izvješću.

Ipak, Ronald Moultrie, zamjenik ministra obrane za obavještajne poslove i sigurnost, rekao je u prosincu da u dosjeima nije vidio ništa što bi upućivalo na postojanje inteligentnog izvanzemaljskog života.