VELIKA MISIJA

Zuckerberg obećao - u 2018. će popraviti Facebook

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 05.01.2018 13:00
  • Objavljeno 05.01.2018 u 13:00
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Izvor: Reuters / Autor: STEPHEN LAM

Glavni čovjek jedne od najpoznatijih društvenih mreža na svijetu ove je godine sam sebi zadao 'osobni izazov' ispraviti nepravdu i štetu uzrokovane lažnim vijestima

Usred sve većeg broja kritika veznih uz Facebookov negativni utjecaj na društvo, predsjednik kompanije, Mark Zuckerberg, u četvrtak je najavio da je njegov 'osobni izazov' za 2018. 'usredotočiti se na ispravljanje svih tih važnih problema', izvještava Guardian.

Veliki zadatak

Zuckerbergova novogodišnja odluka koju odlučno slijedi već nekoliko godina samo je potvrda koliko je užasna 2017. godina bila za Facebook i njegove korisnike.

'Pred Facebookom je jako puno posla - radilo se o zaštiti zajednice od zlostavljanja i mržnje, obrane od uplitanja stranih država ili osiguravanja da vrijeme provedeno uz Facebook bude kvalitetno', Zuckerberg je napisao u objavi. 'Nećemo moći zaustaviti sve greške i zlorabljenja sustava, no činjenica je da u ovom trenu radimo previše štete pri provođenju naših pravila kao i pri spriječavanju zlorabljenja dostupnih alata.'

Turneja po Americi

Početkom 2017., podsjećamo, šef Facebooka odlučio je napraviti turneju po Sjedinjenim Državama u nadi da će upoznati 'obične' Amerikance u svih pedeset država. Dok je Zuckerberg upoznavao naciju, sve veći broj kritičara obrušavao se na Facebook optužujući društvenu mrežu za velik broja problema s kojima se Amerika danas suočava.

Situacija nije baš sjajna

Tijekom prošle godine smo na nekoliko navrata svjedočili pokušajima suzbijanja naglog porasta dezinformacija, uključujući i onih koji su ruskim agentima omogućili da utječu na predsjedničke izbore. Konačno, kompanija je otvoreno priznala da njezin proizvod može negativno utjecati na korisnikovo mentalno zdravlje.

Kako Zuckerberg planira s ovime izaći na kraj, saznat ćemo za nešto manje od dvanaest mjeseci. 

  • +4
  • +1

Mark Zuckerberg

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!