TEHNO RECENZIJE

Zgodne i izdržljive bežične slušalice: Isprobali smo MeanIT TWS B80

14.11.2023 u 15:27

Bionic
Reading

Gledajući ključne aspekte, Intelkomove slušalice zaslužuju prolaznu ocjenu za svoju cjenovnu kategoriju, iako ima toga na čemu još treba poraditi

Bežične slušalice MeanIT TWS B80 razlikuju se od drugih modela domaćeg distributera ponajviše po dizajnu.

Naime, ne samo što dolaze u kutijici za punjenje prozirnog poklopca, već su i same djelomično izrađene od prozirne plastike, pa možete vidjeti dio elektroničkih komponenti što ih pogone.

Zgodan štos, pogotovo ako želite uređaj koji se na prvi pogled razlikuje od ogromne većine srodnih modela na tržištu. Uz to su prilično lagane i sjedaju u uho bez problema. Nije problem dulje ih koristiti, iako treba paziti da ne bi ispale.

  • +4
Bežične slušalice MeanIT TWS B80 Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

U B80 je ugrađen zvučnik većeg promjera nego u, primjerice, modelu B200, što se osjeti na kvaliteti zvuka. Uglavnom je solidan, s nešto izraženijim basom i manje metalnog prizvuka nego što je to bio slučaj s prethodnim modelima.

Također, slušalice nešto bolje podnose pojačavanje zvuka do maksimuma (iako ne preporučujem da to radite u duljem razdoblju).

Osim crnog, kakvo je pristiglo na recenziju, postolje za punjenje dostupno je i u izdanju koje je negdje na pola puta između crvene i roza boje. U postolju se između slušalica nalazi zaslon te prikazuje stupanj popunjenosti baterije u kućištu. Kad dosegne puni kapacitet, zaslon će prikazati slova FU.

To je vjerojatno zamišljeno kao skraćenica engleske riječi full (puno), ali ta kombinacija slova u slengu ima posve drukčije značenje i ono neće promaknuti ni površnijim poznavateljima tog jezika u Hrvatskoj.

Neću dalje elaborirati o čemu se radi - vjerojatno ste se i sami već domislili - već ću ekipi u MeanIT-ju predložiti prijelaz na, primjerice, OK ili GO.

Pristojna autonomija

Postolje za punjenje ima ugrađenu bateriju kapaciteta 200 mAh, a moguće ju je puniti putem konektora USB-C i kabela koji dolaze u paketu s uređajem.

Svaka slušalica ima bateriju kapaciteta 30 mAh. Tijekom testiranja uspio sam iz njih izvući između pet i šest sati korištenja bez prestanka, što je uključivalo slušanje sadržaja na YouTubeu i pokoji telefonski poziv.

Naravno, brzina kojom ćete iscijediti bateriju ovisit će u velikoj mjeri o tome kako koristite slušalice. Za punjenje potpuno ispražnjenih slušalica bilo je potrebno između sat i sat i pol, a punjenje postolja trajalo je dva i pol do tri sata.

Postolje bi, dakle, trebalo ponuditi oko tri potpuna punjenja, što znači da možete teoretski računati na do 18 sati korištenja u uvjetima u kojima vam električna energija nije pri ruci.

Izrađeno je od glatke plastike, ugodne na dodir, ali ne i naročito otporne na ogrebotine i udarce. Stoga preporučujem oprez pri transportu i korištenju. Također ima alkicu kroz koju je moguće provući vezicu, pa ga okačiti ili zavezati za nešto, no nisam uvjeren da je to naročito dobra ideja.

Slušalicama je moguće upravljati dodirom kako biste, primjerice, prihvatili ili odbili poziv, odnosno regulirali reprodukciju audiosadržaja. Ove značajke uglavnom dobro funkcioniraju dobro, iako ne i naročito precizno.

Povezivanje slušalica međusobno i s drugim uređajima prošlo je glatko, ali je - kao i kod prethodnih modela - ponekad dolazilo do prekida reprodukcije ako bih se udaljio od mobitela s kojim su bile povezane više od pet, šest metara.

Trebate li kupiti bežične slušalice MeanIT TWS B80?

Gledajući ključne aspekte, B80 zaslužuju prolaznu ocjenu za svoju cjenovnu kategoriju.

Ergonomija i kvaliteta zvuka su solidne, autonomija koju omogućavaju same slušalice i prateće postolje prilično dobra, a prednost im daje nesvakidašnji dizajn.

Ako vam visoka kvaliteta zvuka nije naročito važna, poslužit će za slušanje dok ste u pokretu.

Bežične slušalice MeanIT TWS B80 - ključne specifikacije

  • Bluetooth TWS 5.3, domet: do deset metara
  • Zvučnik promjera 13 milimetara
  • Podržani profili: HSP/AFP/A2DP/AVRCP
  • Postolje za punjenje i transport, do tri punjenja slušalica, LED indikator napunjenosti postolja
  • Baterija u postolju: litij-ionska, 300 mAh
  • Baterija u pojedinoj slušalici: litij-ionska, 30 mAh (do pet sati razgovora ili reprodukcije zvuka)
  • Boje: crna, roza
  • Cijena: 19,99 € / 150,61 HRK
  • Ustupio: Intelkom

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.