TEHNO RECENZIJA

Kompaktan Android štedljive baterije: Isprobali smo Motorolu G53 5G

26.09.2023 u 11:33

Bionic
Reading

Ključ uspjeha nadograđene verzije Motorole G53 leži u njezinoj skromnosti

Motorola je nedavno osvježila svoj džepu prihvatljiv Android G53 dodavši mu čip za 5G konekciju i tako ga učinkovito pretvorivši u jedan od jeftinijih smartfona s podrškom za mrežu nove generacije. Telefon je, sukladno tome, hardverski nepretenciozan. Na koncu, u ovom cjenovnom razredu navikli smo na kompromise i uštedu na materijalima, međutim ovom telefonu na nekoliko načina to ide u prilog.

Performanse i osjećaj korištenja

Riječ je o smartfonu koji se nije previše promijenio od svojeg debija krajem 2022. I dalje imamo plastično kućište te LCD ekran od 6,5 inča, a on u novoj inačici, umjesto radnog takta od 90 Hz, podržava brzine osvježenja do 120 Hz. Premda zbog konzervativnog izbora procesora osvježenje ekrana ne predstavlja preveliku prednost u mobilnom gejmingu, gladak i elegantan rada u izbornicima jako doprinosi ugodnom korisničkom iskustvu. Sam telefon je zbog manjka metalnog okvira relativno lagan, a estetski dojam naglašava presijavanje boje na kućištu.

Motorola G53 5G podržava biometrijsko otključavanje senzorom na desnoj strani, a korisničko iskustvo zaokružuje operativnim sustavom Android 13, naglašenim vrlo čitkim i neintruzivnim softverom Moto. On, pored prilagodbe izgleda sučelja, nudi neke zgodne stvari, poput kratica za brži pristup aplikacijama.

Gejming

Performanse u videoigrama sukladne su snazi procesora 480+ 5G te on u tandemu s rezolucijom zaslona od 720p ostvaruje solidne rezultate, makar ne podržava gejmanje s najvećom razinom detalja. Za dugoročan rad zaslužna je velikodušna baterija od 5000 mAh. Zahvaljujući ostalim nezahtjevnim komponentama, poput ekrana niske rezolucije i štedljivog procesora, ona uz umjereno korištenje garantira oko dva dana rada prije spajanja na punjač.

Kamere

Iskustvo korištenja zaokružuju širokokutna kamera od 50 MP, uparena s makro kamerom od 2 MP te selfi kamerom od 16 MP. Oba seta solidno odrađuju posao za svoj cjenovni razred snimajući pristojne fotografije pri dnevnom svjetlu, uz naglasak na lijepe portrete i relativno zadovoljavajuće rezultate tijekom snimanja u uvjetima slabog osvjetljenja.

  • +6
Motorola Moto G53 5G - primjeri fotografija Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Nostalgičarima će se, na koncu, svidjeti prisutnost 3,5-milimetarskog ulaza za slušalice, a ljubitelji multimedije uživat će uz dva zvučnika za stereo reprodukciju.

Kupiti ili ne?

Motorola G53 5G džepu je prihvatljiva opcija za korisnike koji prije svega cijene velikodušnu bateriju i spojivost na mrežu nove generacije. Ako ste ljubitelj brenda i tražite uređaj kojim možete uštedjeti, ovaj telefon mogao bi biti prihvatljiv izbor.

  • +4
Motorola Moto G53 5G - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina
  • Ime: Motorola G53 5G
  • Platforma: Android 13
  • Ekran: 720p, IPS LCD, 120 Hz
  • Stražnje kamere: 2 MP makro, 50 MP širokokutna
  • Prednja kamera: 16 MP širokokutna
  • IP certifikat: nema
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 480+ 5G
  • Memorija: 64 GB i 4 GB RAM, 128 GB i 4 GB RAM, 128 GB i 6 GB RAM, 128 GB i 8 GB RAM, proširivo
  • Baterija: Li-Po 5000 mAh, brzo punjenje do 10 W
  • Biometrija: otisak prsta
  • Ulazi: 3,5 mm za slušalice, USB-C za punjač
  • Cijena: oko 170 eura

DOBRA PRILIKA

Motorola G53 5G u ponudi Hrvatskog Telekoma

Motorola G53 5G dolazi uz 72 eura popusta i Lenovo TAB M10 2nd gen 3 na dar - u sklopu promotivne ponude Hrvatskog Telekoma. Popust i ponuda traju do isteka zaliha, a više informacija o uređaju i ponudi pronaći ćete ovdje.