nadogradnja

[VIDEO] YouTube svoje kratke videosnimke Shorts sada seli i na televizore

08.11.2022 u 15:00

Bionic
Reading

Gledanje brzih i kratkih videoisječaka aktivnost je mnogih korisnika videoplatformi, a nakon što ih je prošle godine predstavio javnosti, tabor YouTubea sada svoje Shortse seli na velike ekrane

U ljeto prošle godine YouTube je odlučio zajahati na popularnosti videoisječaka pa je tako predstavio YouTube Shorts, jedinstveno mjesto na kojem možete uz samo nekoliko klikova pronaći gomile isječaka u trajanju do 60 sekundi. Usluga je prvotno lansirana u Indiji, nakon čega je stigla u još 26 zemalja, uključujući SAD i UK. YouTube Shorts otad je postao dostupan u preko 100 država diljem svijeta.

Sada su u YouTubeu odlučili predstaviti i YouTube Shortse za pametne televizore koji podržavaju korištenje ove videoplatforme.

'Uvođenje Shortsa u našu zajednicu promijenilo je način na koji ljudi stvaraju i gledaju videozapise na YouTubeu', izjavio je Neal Mohan, YouTubeov direktor za proizvode. 'Kada smo predstavili ovaj novi format, optimizirali smo iskustvo za mobilnog kreatora i gledatelja. Danas proširujemo pristup gledanju Shortsa na našu najbrže rastuću površinu: TV ekran. Iako se ovo može činiti kao prirodan sljedeći korak, nevjerojatna količina razmišljanja i pažnje uložena je u donošenje ovog vertikalnog mobilnog iskustva na veliki ekran', dodao je Mohan.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

U YouTubeu navode da 'selidba' videoisječaka na zaslone televizora širokih zaslona nije bila tako jednostavna, a više detalja o novitetu možete pročitati na službenom blogu kompanije.