praćenje

Video pregledan više od 17 milijuna puta: Na iPhone su joj stizale bizarne obavijesti o praćenju, a iza svega je stajao zastrašujući scenarij

03.12.2021 u 06:37

Bionic
Reading

Korisnica platforme TikTok @angel.edge95 objavila je video koji je u manje od dva tjedna pogledan više od 17 milijuna puta, prikupio je dva milijuna lajkova, 40 tisuća komentara i 150 tisuća dijeljenja, a sve zbog strašne situacije u kojoj se našla

Što je video @angel.edge95 učinilo tako popularnim na TikToku u tako kratko vrijeme?

Korisnica je u videu navela da su se na njenom iPhoneu počele pojavljivati bizarne obavijesti, prema kojima nepoznati uređaj prati njenu lokaciju.

Ne može ga se isključiti

Pretpostavlja da je nepoznati uređaj koji prati njeno kretanje na nju neopazice postavljen dok je bila u trgovini Walmart u američkoj saveznoj državi Teksas. Neobične obavijesti su se počele pojavljivati nakon što je odletjela u saveznu državu Maine.

Otkrila je kako postoji mogućnost uklanjanja uređaja, ali joj nije dostupna. Također, pojavila se i obavijest u kojoj je od nje zatraženo da se javi policiji ako smatra da joj je sigurnost ugrožena zbog uređaja. No kako bi vlasti mogle isključiti uređaj koji ju prati, potreban je njegov serijski broj.

Podijelila je i snimku zaslona obavijesti prema kojoj 'vlasnik uređaja može vidjeti njenu lokaciju' te navela kako je primila obavijest koja je 'prikazivala crvenu točku svaki put kad bi oni fizički provjerili njenu lokaciju'.

Zabrinuta zbog toga što ne zna je li u opasnosti ili možda ugrožava druge ljude, provjerila je svu svoju imovinu i automobil kako bi našla uređaj koji bi mogao poslužiti za praćenje, ali bez uspjeha.

Problem je na kraju riješen, ali...

Sličan je problem imala sa slušalicama AirPods, ali ih nije nosila sa sobom u Walmart kad se problem prvi put pojavio.

Iako je isključila lokacijske servise i Bluetooth, problem nije nestao. Kad je ponovno dobila obavijest kako vlasnik uređaja može vidjeti njenu lokaciju, ponovno je provjerila lokaciju. Isto je učinio vlasnik uređaja.

Ispričala je kako joj je prijatelj rekao da se nešto slično dogodilo njegovoj sestri, koja je našla Appleov AirTag skriven ispod registarskih tablica njenog automobila.

Na kraju je i @angel.edge95 pronašla skriven AirTag, zalijepljen s unutrašnje strane njene putne torbe. Obavijesti su prestale pristizati kad ga je uklonila, piše Independent.