NOVA ZNAČAJKA

Uskoro bi mogli slati telefonske brojeve iz Chromea za stolna računala na mobitel

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 11.10.2019 11:30
  • Objavljeno 11.10.2019 u 11:30
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: profoto / Alamy

U Googleu testiraju novu značajku za web preglednik Chrome koja će omogućiti slanje telefonskog broja sa stolnog računala na pametni telefon

Kad surfajući webom na smartfonu naletite na broj telefona koji želite nazvati, postupak je jednostavan - kucnete na poveznicu i potom na dugme za poziv. Sa stolnim računalima stvar nije tako jednostavna, ali bi vas nova značajka za Chrome mogla poštedjeti ručnog unosa broja.

Zasad dostupna u beta izdanju Chrome 78, značajka dolazi nedugo nakon što su u Googleu predstavili mogućnost slanja kartica (tabova) s uređaja na uređaj, kao i kopiranja te lijepljenja sadržaja s jednog uređaja na drugi i obrnuto.

Kako će nova mogućnost dijeljenja broja funkcionirati? Pa, na sličan način.

i efikasno

Besplatno je: Uz nekoliko malih trikova vaš će se stari telefon ponovno osjećati i raditi kao da je nov

Pogledaj galeriju
5

Kad naiđete na telefonski broj u obliku poveznice moći ćete kliknuti ga kako bi se pojavio novi izbornik Call from your devices, gdje ćete moći odabrati s kojeg uređaja želite obaviti poziv. Moći ćete također i desnom tipkom računalnog miša kliknuti na bilo koji telefonski broj koji nije u obliku poveznice kako bi prizvali isti izbornik.

Jednom kad je broj prebačen na uređaj bit će dovoljno jednom kucnuti za obavljanje poziva.

Ova bi značajka trebala biti uključena po početnim postavkama, ali moguće ju je uključiti i ručno ako otvorite web odredište chrome://flags/#click-to-call-context-menu-selected-text i promijenite status značajke Enable click to call feature on desktop when a phone number is selected.

Kako je još u fazi testiranja nepoznato je kako će nova značajka doista funkcionirati jednom kad ju u Googleu upogone. No, zasad se čini kako će ju podržavati uređaji s operativnim sustavom Android, izdanja 9 i 10 te mobilna inačica web preglednika Chrome 77, piše Tech Radar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!