AKCIJA FBI-a I SCOTLAND YARDA

Uhapšen vođa hakera koji su napali CIA-u?

21.06.2011 u 16:12

Bionic
Reading

U zajedničkoj akciji Scotland Yarda i FBI-a u Essexu u Engleskoj uhapšen je devetnaestogodišnjak kojeg se sumnjiči da je jedan od vođa hakerske skupine LulzSec koja je posljednjih dana terorizirala online svijet brojnim hakerskim napadima

Scotland Yard je na službeno potvrdio da je uhapšena osoba koju se sumnjiči da je jedan od 'mozgova' iza hakerske skupine LulzSec. Ta je skupina posljednjih mjeseci napala servere Sonyja, Nintenda, CIA-e, američkog Senata te brojne druge, većinom, kako tvrde, iz čiste zezancije.

Ipak, čini se da su ovaj put stali na previše prstiju, jer Scotland Yard tvrdi da je u kući uhapšenog mladića pronađeno podosta inkriminirajućeg materijala.

Istraga još traje, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se i ovaj put LulzSec oglasiti na svom službenom Twitter računu te hoće li uslijediti daljnji hakerski napadi.

Dodatak: nedugo nakon objavljivanja ove vijesti iz LulzSeca putem Twittera poručuju da su 'oni svi još ovdje, te da ne znaju kojeg je to jadnika policija ulovila'.