MISTERIOZNI VIDEO

Što nam to Sony sprema za MWC?

20.02.2018 u 10:34

Bionic
Reading

Japanska korporacija je uoči početka najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije objavila tajanstveni teaser

Manje od tjedan dana prije početka sajma Mobile World Congress u Barceloni Sony je na svom službenom korisničkom računu za pametne telefone iz serije Xperia objavio teaser za novi model.

Video, čini se, potvrđuje nagađanja prema kojima će ta japanska tvrtka predstaviti novi smartfon 26. veljače, dan nakon što će svoje novitete svijetu ponuditi Samsung (Galaxy S9 i S9+) te HMD (nova Nokia).

Pet uzbudljivih pametnih telefona koji uskoro stižu na tržište Izvor: Screenshot / Autor: HMD Global

Hoće li to, kako se očekuje, biti Xperia XZ2 te nasljednik modela Xperia XZ1 Compact? U videu nisu navedene pojedinosti o nadolazećem predstavljanju, ali se da naslutiti kako bi nova perjanica mogla imati dizajn drukčiji od prethodnika, moguće i novi oblik haptičke povratne veze koja bi omogućila sučelje bez fizičkih tipki. Apple je još s modelima iPhonea 7 i 7 Plus pokazao kako je to moguće ugradnjom dugmeta Touch ID.

Gadgets 360 nagađa kako bi video mogao biti aluzija na 2.5D zakrivljeno staklo na prednjoj i stražnjoj strani novog uređaja, nalik onima na iPhoneu X i Galaxyju S8. No, možda je riječ o na rubovima zakrivljenom zaslonu, poput onih na Galaxyju S7 Edge i BlackBerryju Priv, ili poboljšanom zvučniku.

Očekuje se kako će Sony predstaviti pametni telefon s OLED zaslonom dijagonale 5,7 inča (14,4 centimetra) i omjera 18:9, čipsetom Snapdragon 845 i barem šest GB RAM-a, stražnjom kamerom s 18 i prednjom s 13 megapiksela te 128 GB ugrađene memorije. Otpornost na prašinu i vodu (IP68) već je dulje vrijeme standard u vrhunskim modelima serije Xperia.

Xperia XZ2 bi također trebala imati zaslon omjera 18:9 i dijagonale blizu pet inča (12,7 cm). Uz njih, premijeru tijekom MWC-a bi mogli doživjeti modeli Xperia XZ1 Premium, Xperia XZ1 Plus i Xperia XZ1S.