TEHNO NOVITETI

Stižu promjene u Play Store; pogledajte što se novo i kad uvodi

24.08.2021 u 13:09

Bionic
Reading

Googleov službeni dućan imat će novi način mjerenja koji će obuhvatiti recenzije na nekoliko platformi i što je najbitnije - vezat će ih uz lokacijske informacije koje im pruža vaš smartfon

Google je objavio službene promjene u ocjenjivanju i prikazu ocjena aplikacija u Play Storeu, a cilj im je ponuditi relevantne informacije o proizvodu. Umjesto da, kao dosad, imaju zajedničke ocjene, u budućnosti ćemo moći vidjeti mišljenja ljudi koji su aplikaciju pokrenuli u njihovoj državi i, nešto kasnije, na istoj vrsti uređaja.

Nažalost, premda nećemo dobiti odgovor kako određena aplikacija radi baš na našem modelu uređaja, informacije će pokriti različite faktore formi, odnosno njihovo ponašanje na smartfonima, preklopnim uređajima, satovima i unutar automobila.

Postoji nekoliko razloga zašto je ovo dobra ideja, piše Verge. Za početak, Android kao platforma je vrlo fragmentirana, što znači da ako ste proizvođač softvera koji razvija, npr. aplikaciju za dopisivanje, nećete vidjeti loše ocjene zato što u jednoj državi ne radi integrirani sustav za plaćanje. Drugi razlog je veličina uređaja - neke aplikacije su jednostavno loše na većim ekranima, pa Google stoga želi upozoriti da korisnici možda neće imati isto iskustvo pokrenu li ih na raznim platformama.

Što se konkretnog datuma izlaska tiče, ocjene bazirane na lokaciji trebale bi doći u listopadu, dok ćemo ocjene po obliku uređaja dobiti u 2022.

Uz dobre vijesti vezane uz recenzije, kompanija je prikazala više podataka o Play Storeu koje će učiniti dostupnima putem konzole Google Playa - uključujući uvide o vrsti uređaja koje razdvajaju ocjene temeljene na tome kako osoba koristi aplikaciju. Više informacija o cijelom nastojanju možete pronaći na službenom blogu Googlea.