zanimljiva značajka

Speedtest uvodi mjerenje maksimalne kvalitete videa, znamo kako će funkcionirati

09.02.2021 u 09:47

Bionic
Reading

Ooklin poznati internetski alat za mjerenje brzine prijenosa podataka dobio je značajku koja će otkriti koliko kvalitetan video vaša mreža može točno podnijeti

Ookla je u najnovijem blogu objavila da uvodi zanimljivu značajku za sve iOS uređaje, prenosi Makeuseof. Aplikacija će nakon najnovije nadogradnje moći predvidjeti maksmalnu rezoluciju videa, vrijeme učitavanja i bufferinga na vašoj mreži. Testiranje je besplatno, a uskoro bi trebalo stići i na ostale platforme.

Ookla objašnjava da za kvalitetu videa treba posvećeni test zato jer pružatelji internetskih usluga prenošenje videa tretiraju različito u odnosu na ostale vrste prijenosa. Ovo znači da vaša mreža ima brži prijenost za video nego za, primjerice, tekst i fotografije.

Kako testirati brzinu video prijenosa?

Testiranje video prijenosa uz pomoć Speedtesta vrlo je jednostavno. Nakon što otvorite aplikaciju iz navigacijske trake birajte stavku video i nakon toga pritisnite žutu tipku. Aplikacija će izmjeriti mogućnost prijenosa za različite kvalitete videa prije nego što dobijete rezultate.

Video koji prenosite do vas dolazi kroz adaptivne brzine prijenosa koje prilagođavaju kvalitetu slike stanju vaše mreže. Test videa ovu adaptivnu brzinumjeri kako bi pružio bolji uvid u performanse koje biste trebali dobiti na vašoj mreži. Također postoji šansa da će test videa javiti da vaša mreže ne može prenositi maksimanu rezoluciju koju podržava vaš uređaj. Ako se to dogodi i vama, riječ je o problemu s mrežom.