STARTUPOVI, POZOR!

Seedcamp dolazi u Zagreb

09.05.2012 u 16:19

Bionic
Reading

Nakon dvije godine, u metropoli će se ponovno okupiti dvadeset najboljih regionalnih tehnoloških tvrtki početnica. Prijave traju do 20. svibnja

Početkom lipnja bit će održan Seedcamp Zagreb, događaj na kojemu će dvadeset najkvalitetnijih regionalnih tehnoloških startupova dobiti priliku predstaviti svoj projekt pred 80 mentora iz Hrvatske, regije te svijeta, među kojima će biti investitori i internetski stručnjaci iz Intel Capitala, Facebooka, Googlea i Eden Venturesa.

Riječ je o događaju u organizaciji britanskog startup investicijskog inkubatora Seedcampa, koji je već uložio u niz regionalnih tehnoloških tvrtki poput zagrebačkog GIS Clouda i osječkog Farmerona, dajući im seed investiciju od 20 tisuća funti te pristup svojoj mreži mentora, kao i povezivanje s novim investitorima.

Uz te dvije tvrtke, Seedcamp je u regiji jugoistočne Europe financirao njih još dvadesetak, obično s oko 50 tisuća eura (oko 375 tisuća kuna). Za deset događanja ovog tipa Seedcampu stiže oko dvije tisuće prijava godišnje. Prednost imaju inovativne tvrtke s disruptivnom tehnologijom i barem koliko-toliko razrađenim poslovnim planom.

Okupljanje tvrtki početnica bit će održano 12. lipnja u prostorijama Visoke škole za primijenjeno računarstvo Algebra. Podržat će ga i hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE, koja inače ulaže u startupove.

Mentori, temeljem predstavljanja te razgovora sa startupovima, odabrat će najbolje projekte, finaliste koji će dobiti priliku predstaviti svoj projekt na završnom Seedcampu koji se svake godine održava u Londonu.

Startupovi se mogu prijaviti na Seedcamp Zagreb do 20. svibnja. Više informacija možete doznati na službenoj Seedcampovoj web stranici