TEHNO SAVJETI

Riješite se brige za privatnost i izbrišite povijest vaših pretraga na Facebooku

05.07.2019 u 06:32

Bionic
Reading

Zuckerbergova društvena mreža prati svaki vaš digitalni korak, uključujući i pretrage, no postoji način kako ih možete izbrisati

Već godinama slušamo i čitamo o tome da Facebook zna sve o nama. S obzirom da stalno mijenja pravila članstva i značajki, dosta je teško pratiti korak s promjenama - pogotovo onih vezanih uz stavki privatnosti. Ako smatrate da je previše previše, uvijek možete ugasiti ili deaktivirati Facebook. Ako još niste spremni za taj veliki korak, pobrišite povijest pretrage.

U NEKOLIKO KLIKOVA

Ne želite da vas Facebook prati? Evo kako ga spriječiti

Pogledaj galeriju

Kako obrisati povijest pretrage na računalu?

Kada posjetite Facebook putem web preglednika na računalu, odite na svoju profilnu stranicu i kliknite pregled aktivnosti, odnosno View your Activity smješten na desnoj strani ekrana.

U izborniku na lijnevoj strani, odnosno ispod stavki Photos and Videos, Likes and Reactions i Comments kliknite na More i nakon toga Kliknite na Search history, odnosno povijest pretraživanja. Tamo ćete vidjeti kronološki niz svega što ste pretraživali na Facebooku. Možete brisati svaku pretragu klikom na tipku Edit koja se nalazi pokraj stavke i klikom na Delete.

Također si možete skratiti muke tako da cijelu povijest pretrage izbrišete klikom na tipku Clear Searches.

A što je sa smartfonima?

Ako koristite asmartfon, uđite u aplikaciju i odite na svoju profilnu stranicu. Pritisnite tipku Activity Log koja se nalazi ispod vaše profilne fotografije. Naglašavamo da ako koristite iOS, tipka se nalazi na trećem mjestu s lijeva, dok je na Androidu smještena uz sam lijevi rub.

Biratjte Filter na samom vrhu ekranas i spustite se sve dok ne vidite stavku povijesti pretraživanja, odnosno Search historyja. Cijelu povijest pretrage možete izbrisati biranjem stavke Clear Searches i potvrdom pritiskom na stavku Confirm.

Ako želite brisati pojedine stavke, priotisnite ikonicu pored željene pretrage i nakon toga birajte brisanje, odnosno Delete (ako koristite iOS, tipka na sebi ima znak X).