POŠTO POŠTARINA?

Prodana najveća kolekcija videoigara na svijetu

19.06.2014 u 10:29

Bionic
Reading

Vlasnik stravično velike kolekcije videoigara uspio je prodati svoje 'životno djelo' za veliku količinu novca. Znate li zašto?

Sjećate li se kojim slučajem Michaela Thomassona? Lika koji se čitav život bavi sakupljanjem digitalne zabave? Osobe koja ponosno drži Guinnessov rekord za najveću kolekciju videoigara na svijetu? E, pa prema Engadgetu, tu je kolekciju nedavno uspio 'riješiti' putem online dražbe.

Razlog zbog kojeg se odlučio oprostiti od nevjerojatne gomile videoigara vrlo je jednostavan - obitelj mu je ipak važnija od svega. Sudeći prema novcu koji je nekim čudom uspio dobiti za svoj 'životni rad', bližnji će mu biti itekako zahvalni. Naime, zbirka videoigara prodana je anonimnom kupcu za vrtoglavih 750.250 dolara


Podsjetimo se, Thomassonova kolekcija sadrži nevjerojatan broj naslova, od prvih igara za BBC Micro, pa sve do kartica za PSP. Štoviše, mnogi naslovi nisu nijednom pokrenuti. Naravno, popis se produljuje suludom kolekcijom platformi kojih ima više nego što se vjerojatno i sam usudi priznati. Sretni kupac tako će moći uživati u platformama poput Amige, Commodorea 64, Neo Geoa, Super Nintenda, Nintenda 64 i mnogih, mnogih drugih.

Dražba je organizirana na GameGavelu i završila je prije točno tri dana. Jedino pitanje koje preostaje na kraju priče je koliko će koštati poštarina za to sve...

Najveća kolekcija videoigara na svijetu prodana za 750 tisuća dolara