KONKURENCIJA DIABLU

Pripremite se na čekanje: Path of Exile 2 nećemo zaigrati sve do iduće godine

31.07.2023 u 10:39

Bionic
Reading

Najnoviji akcijski RPG Grinding Gear Gamesa u posljednjoj je godini razvoja te će u prvu zatvorenu betu krenuti 7. lipnja 2024.

Path of Exile 2 neće izaći ove godine. Plan je, prema trenutnim saznanjima, da će zatvorena beta krenuti 7. 6. iduće godine. Proizvođač Grinding Gear Games ove je informacije razotkrio tijekom događaja ExileCon održanog od 29. do 30. srpnja.

Ovaj ambiciozni naslov obavijen je tišinom od prve objave 2019. godine nakon čega smo samo vidjeli dvije super kratke demonstracije igre u akciji. Razlog zašto je sve tiho leži u čestim promjenama tijekom igrinog razvoja. PoE 2 je prvotno trebao biti ekstenzija prvog nastavka s kojim je trebao dijeliti sadržaj, no čini se da će se ipak raditi o posve odvojenoj igri.

Path of Exile 1 će, tim rečeno, nastaviti sa radom te će s nastavkom dijeliti dućan i kozmetiku, što znači da će sve mikrotransakcije vezane uz odjeću raditi i u 'dvojci'. Likovi će, s druge strane, biti razdvojeni - prijenos iz prvog u drugi nastavak neće biti moguć.

Što se samog tijeka razvoja tiče, tim iza igre ciljao je za izlazak bete u 2023. kako bi konkurirao Blizzardovom Diablu, no čini se da im to nije pošlo za rukom. 'Više od bilo koga drugog sam se nadao da će datum izlaska biti 2023., no bili smo ekstremno naivni kad smo mislili da ćemo sve stići do šestog mjeseca ove godine' rekao je redatelj igre Jonathan Rogers u razgovoru za Eurogamer.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Grinding Gear Games

'Razina kvalitete koju smo pokušali isporučiti puno je viša od svega što smo do sad radili. Pretpostavljam da se takve stvari uvijek pojave kad radite na nastavcima i kad želite ispraviti apsolutno sve greške koje ste napravili u prošlosti.' komentirao je. Dobra vijest je, doduše, što tim sad jasno zna što žele postići te su igru spremni isporučiti tijekom iduće godine, uz naglasak da će beta testiranje trajati minimalno nekoliko mjeseci.

'Beta verzija nam je zapravo zadnja prilika da ispravimo preostale bugove i probleme s balansom' rekao je Rogers. 'Zajednice igrača akcijskih RPG-a ozbiljne su oko balansiranja i često prigovaraju oko velikih grešaka na tom polju. Morate biti jako oprezni kod razvoja i balansiranja klasa, a mi na tom terenu ne želimo podbaciti. Hoćemo da igra, kad izađe, bude savršeno igriva'.

Visoki standardi koje si je Grinding Gears postavio dijelom su potaknuti i konkurencijom. S obzirom da je Diablo 4 već izašao te je postigao izniman uspjeh, cilj GGG-a je napraviti čim bolju igru s obzirom da utrka s Blizzardom više nema smisla. S obzirom da su ovogodišnje demonstracije Path of Exilea 2 bile više nego obećavajuće, malo više vremena za završavanje igre u ovom će slučaju biti samo dobra stvar.