TEHNO NAJAVA

Sony pokazao hrpu noviteta: Ovo su igre ovogodišnjeg PlayStation Showcasea

25.05.2023 u 13:48

Bionic
Reading

Od nastavka indie hita Ghostrunner, preko hrvatskog Talos Principlea 2, pa sve do dugo iščekivanog Spider-Mana 2, ovo su najveći naslovi nove Sonyjeve video-prezentacije PlayStation Showcase

Sonyjev dvije godine iščekivani PlayStation Showcase za 2023. je gotov, a sve što nam je ostalo prilično je jasna ideja kakve ćemo igre ove i iduće godine igrati na PlayStationu i PC-ju. Dobili smo puno naslova koje smo očekivali, poput Spider-Mana 2, novog Metal Gear Solida 3 i Final Fantasyja 16, kao i nekoliko jako lijepih iznenađenja. Ako vas zanimaju prikazane igre, a nemate vremena gledati cijelu prezentaciju odjednom, sakupili smo (skoro) sve prikazane foršpane na jedno mjesto.

Izvor: Društvene mreže / Autor: PlayStation

Predstavljanje je počelo sa foršpanom za Havenovu PlayStation ekskluzivu Fairgame$. Riječ je o 'kompetitivnoj igri pljačke u kojoj s drugim igračima provaljujete u egzotične lokacije i kradete razne vrijedne stvari'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Arrowhead Game Studios

Nakon toga je slijedio nastavak pucačke kooperativne igre Helldivers koja u nastavku cijelu štoriju prebacuje u pogled iz trećeg lica.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ascendant Studios

Nakon Helldivers 2 prikazan je novi foršpan Ascendant Studiosove pucačine iz prvog lica Immortals of Aveum. Igru izbacuje EA, a trebala bi biti vani ovog srpnja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: One More Level

505 Games i One More Level predstavili su nastavak Ghostrunnera. Ghostrunner 2 je FPS u kojem se vraćate u ulogu cyber-nindže koji ovaj put pored sjeckanja negativaca provodi vrijeme vozeći kibernetičke motore. Igra dolazi na PC i konzole ove godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: S-Game

Brzopotezni akcijski RPG Phantom Blade Zero izgleda jako lijepo, stavlja vas u svijet kung-fu punka, a dolazi iz radionice Cruel Man Studija.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Giant Squid

Sljedeća igra dolazi iz Giant Squid Studiosa, tima iza igre Abzû, a ime joj je Sword of the Sea.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Croteam

Nakon Sword of the Sea na red je došao novi Talos Principle 2, nastavak Croteamove kultne 3D slagalice iz prvog lica.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nomada Studio

Devolver Digital je nakon toga predstavio novu igru tvoraca Grisa. Neva izlazi 2024.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gentlebros

Cat Quest dobija nastavak! Cat Quest: Pirates of the Purribean vas uvodi u akcijski RPG smješten u svijet pirata, a na tržište dolazi iduće godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Square Enix

Square Enix je potom prestavio igru koja jako podsjeća na Nintendov Splatoon. I dao mu je ime Foamstars.

Izvor: Društvene mreže / Autor: All Possible Futures

Plucky Squre je jedna od rijetkih igara na ovogodišnjoj prezentaciji koja je sa sobom donijela dozu dizajnerske svežine kombinirane s fantastičnom art direkcijom. Izlazi ove godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Konami

Nakon tone špekulacija, Konami je potvrdio da radi remake legendarnog Snake Eatera. Metal Gear Solid Delta izlazi na PlayStationu 5, Xbox Seriesu X i S te Steamu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Dreamlit inc.

Dreamlit Games je nakon toga predstavio graditeljsku simulaciju otvorenog svijeta Towers of Aghasba.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Square Enix

Square Enix je potom predstavio finalni foršpan za Final Fantasy 16. Igra je prošla rebranding, smještena je u mračni svijet inspiriran srednjevjekovnom Europom, no i dalje ima vatrene Godzile i piskutave klince koji moraju spasiti svijet. Dobra vijest je što ćemo je moći zaigrati vrlo skoro.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Remedy

Remedy je napokon predstavio nastavka ikoničkog horora Alan Wake. Alan Wake 2 je tajnovit i vizualno impresivan naslov pun paranormalnih pojava i razbacanog namještaja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: UbiSoft

UbiSoft je napokon predstavio novi Assassin's Creed. Mirage je smješten u Perziju, a dolazi sa prikladnim asortimanom iskačućih noževa, dramatičnih skokova i usporenih smicanja nemilih dušmana. Igra dolazi 12. listopada.

Izvor: Društvene mreže / Autor: The Glory Society

Nakon toga je predstavljen simpatični foršpan za novu igru autora A Night in The Woods pod imenom Revenant Hill.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Cygames, PlatinumGames, PlatinumGames Inc.

Cygamesov akcijski RPG Granblue Fantasy: Relink dolazi ove zime.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Capcom

Street Fighter 6 je također dobio novi foršpan koji daje malo bolji uvid u to kako će izgledati način igre za jednog igrača.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Hadoque

Ultros je prekrasna šarena metroidvanija koju ćemo na konzolama i PC-ju moći zaigrati iduće godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Capcom

Dragon's Dogma 2, nastavak kulnog akcijskog RPG-a dobila je prvi službeni foršpan i da - izgleda jako dobro.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Bungie

Sony je nakon kupovine Bungieja njihov kultni FPS Marathon iznova osmislio kao kompetitivnu pucačku igru s iznimnim vizualnim stilom. Datum izlaska još nije poznat.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Insomniac

Sony je za kraj predstavio nastavak kultnog Spider-Mana koji će koristiti sve beneficije novog PlayStation hardvera. Igra dolazi ove godine, a kako bi na dodatno zagrijali, tvorci su izbacili i desetominutnu snimku gameplayja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Insomniac