ONLINE PRIVATNOST

Pažnja: Twitter zadržava vaše pobrisane privatne poruke

18.02.2019 u 11:20

Bionic
Reading

Društvena mreža prema najnovijem izvješću pohranjuje izbrisane razgovore, brisali vi i vaš sugovornik poruke ili ne

Poznata mikroblogerska platforma Twitter korisnicima je pružila značajku brisanja poruka iz svojih razgovora, s time da kopija, bez obzira što vi radili sa svoje strane, ostaje kod primatelja. Ako se i primatelj i pošiljaoc slože oko brisanja poruke, ona bi trebala zauvijek nestati, zar ne? Pa, ne baš.

Prema najnovijem izvješću sigurnosnog istražitelja Karana Sainija, Twitter nikad ne briše poruke - što god vi radili s njima, prenosi tehno stranica TechCrunch.

Što je još gore, te poruke ostaju arhivirane godinama, što je moguće provjeriti značajkom downloada arhiviranih podataka s profila na računalo. Saini potvrđuje da su dostupne i poruke koje pripadaju suspendiranim i, pazite ovo, izbrisanim profilima.

Premda sama premisa nemogućnosti brisanja poruke nije nešto strašno s obzirom da upitni sadržaj vide samo primatelj i pošiljaoc, ona definitivno ne doprinosi dobrom imidžu samog Twittera. Kompanija je, prema najnovijim informacijama 'svjesna problema te trenutno pokušava otkriti koliko daleko on seže', no kao što ste i sami vjerojatno zaključili, to ne znači da će značajku arhiviranja razgovora ikad isključiti.

TEHNO SAVJETI

Isprobajte ove trikove za sigurnije surfanje na Androidu

Pogledaj galeriju