NIXIE

Ovako radi nagrađivana letjelica za snimanje selfija

09.01.2015 u 09:40

Bionic
Reading

Nixie, nosivi gadget koji se s lakoćom pretvara u bespilotnu letjelicu namijenjenu snimanju selfie fotografija predstavljen je i na sajmu CES 2015. Ovaj gadget je razvio tročlani tim za Intelov 'Make It Wearable' natjecanje, u kojem su osvojili pola milijuna dolara i prvo mjesto

O letjelici Nixie je već bilo riječi, no do sada se malo gdje gadget moglo vidjeti 'u akciji' - iako je i Intel pokazao veliki entuzijazam za projekt. Ekipa CNeta je stoga odlučila istražiti teren i vidjeti kako točno ovaj uređaj radi, posebno nakon što se Intel u svojoj konferenciji osvrnuo i na svijet letjelica raznih namjena.

Baš kako je projekt i opisan, Nixie služi kao korisnikova narukvica, koja se na jednostavan način otvori i odbaci iz ruke. Nakon toga letjelica snimi fotografiju korisnika i vrati se natrag njemu u ruke. Naravno, Nixie je tek prototip pa nema zaštite od propelera i drugih sitnica koje bi tehnički morale postojati prije nego nešto slično uopće krene u prodaju. Ipak, zahvaljujući dobro izvedenoj ideji i nizu senzora, Nixie - funkcionira: