BUDUĆNOST JE SAD

Ovaj Mercedesov hibrid moći ćete puniti i bežično

13.10.2016 u 17:44

Bionic
Reading

Tvrtka na 550e izvedbi S klase u SAD-u prodaje ugradnju opcije bežičnog punjenja, vlasniku je dovoljno stati na ploču i to je to

Nakon što je dogovorio da će zajedno s BMW-om razviti tehnologiju bežičnog punjenja plug-in hibridnih automobila, Mercedes-Benz krenuo je s testiranjem tehnologije na proljeće, i to na modelu S550e - hibridnoj S klasi.

Cilj je bio razviti praktično, prokušano i jednostavno rješenje koje će se moći ugraditi u S klasu, a potom i u druge Mercedes-Benz te BMW modele.

Dakle, plug-in hibrid kojeg nije potrebno putem kabla priključiti na struju, već se puni kad stane na metalnu ploču koja je dio sustava.

Baterija se tako može napuniti do 90 posto, kažu u Qualcommu, koji de facto proizvodi sustav za automobilske gigante. Naime, u Mercedesu i BMW-u su zaključili kako je najbolje da proizvodnju i razvoj samog sustava outsourceaju Qualcommu.


Iako je sustav komercijalno dostupan u SAD-u, zasad nema detalja o tome koliko košta S klasa s ovakvom opcijom, niti koliko košta ugradnja ovakvog sustava u objekt vlasnika automobila