ERA KORPORACIJA

Ovaj japanski rasklopivi krevet savršen je za kratki spavanac na poslu

25.01.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Japaski proizvođač stolaca za gejming proizveo je sklopivi krevet koji stane pod uredski stol te je namjenjen umornim radnicima koji rade višestruke ili usko zbijene smjene

Japanska kompanija Bauhutte, inače specijalizirana za izradu stolaca i stolova za gejming, u svoj je asortiman nedavno dodala sklopivi krevet kojeg je moguće skloniti pod uredski stol. Pitanje je, kao što i nalaže izvor iz Kotakua, je li činjenica da ovakav stol postoji dobra ili vrlo loša stvar?

Prema opisu proizvoda, ovaj krevet kapaciteta do sto kilograma namjenjen je uredskim radnicima. Famitsu ga opisuje kao sredstvo koje će radnicima omogućiti da pauzu za ručak zamijene pauzom za kratki spavanac.

Krevet je u sklopljenom stanju vrlo kompaktan i vrlo ga je lako skloniti pod stol. U rasklopljenom modu on nudi četiri odvojena madraca debljine 4 centimetra koji bi trebali izdržati težinu prosječnog japanskog uredskog radnika (koja, za razliku od našeg prosjeka, rijetko prelazi sto kilograma).

Kako bi izbjegli optužbe da podilaze korporacijama koje iskorištavaju svoje radnike, proizvođači ovog stola su naglasili i da ga je moguće koristiti u slučaju prirodne katastrofe.

Zašto ovaj krevet privlači toliku kontroverzu. Prema izvoru, Japan je vrlo poznat kao mjesto gdje razvojni timovi za igre i animatori spavaju pod stolovima kada od količine posla ne stižu otići kući, što znači da bi im ovakve stvari zbilja mogle biti od koristi. Unatoč svemu, crunch je nešto što bi se trebalo izbjegavati i proizvodi poput ovog ne bi se trebali 'podržavati'. Uostalom, nije nikakava slučajnost da Bauhutteov krevet lokalci zovu shachiku beddo (社畜ベッド) ili 'krevet za korporativne robove'.

Bauhutte Deskbed Izvor: Promo fotografije / Autor: Bauhutte