najveći sajam poslova

Od Facebooka do Infobipa, čak 115 tvrtki dolazi na Job Fair u potrazi za talentima

  • Autor: M.S.
  • Zadnja izmjena 13.05.2019 09:53
  • Objavljeno 13.05.2019 u 08:55
Raznovrsnost tvrtki i ponuda poslova fokus je svakog Job Faira

Raznovrsnost tvrtki i ponuda poslova fokus je svakog Job Faira

Izvor: Promo fotografije / Autor: Petra Gospodnetić

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima.

Hrvatske tehnološke tvrtke poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha i Microblinka na zagrebačkom će Fakultetu elektrotehnike i računarstva tražiti studentske talente, a njima će se pridružiti i tehnološki prvak u razvoju društvenih mreža Facebook, svjetski gigant u razvoju operacijskih sustava Microsoft, poduzeće orijentirano na zaštitu podataka Palantir i lider u proizvodnji poluvodičkih komponenti Infineon.

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova fokus je svakog Job Faira. Ove će godine studenti, ali i mladi koji razmišljaju o promijeni karijere imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web aplikacija, predstavnicima industrije video igara, kao i s predstavnicima iz područja elektronike i industrijske automatizacije.

Job Fair za sve hrvatske studente

Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, no i ove će godine studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima. Job Fair je više od sajma poslova. Osim što studentima daje mogućnost da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, sajam poslova potiče mlade na razmišljanje o budućoj karijeri, pomaže u razvoju vještina i znanja te otvara nove vidike kroz predavanja i radionice, istaknula je Nikolina Relić, stručna suradnica u Centru karijera FER-a.

Ponuda poslova usredotočena je na studente STEM fakulteta, no dobrodošli su i društvenjaci

Ponuda poslova usredotočena je na studente STEM fakulteta, no dobrodošli su i društvenjaci

Izvor: Promo fotografije / Autor: Petra Gospodnetić

Devet predstavnika hrvatskih poduzeća za hrvatske će studente održati praktične radionice na temu tehnologije i razvoja proizvoda, dok će 23 stručnjaka studente inspirirati i pripremiti za nove poslovne izazove kroz predavanja na kojima će predstaviti najuspješnije projekte poduzeća.

Pripremite digitalizirane životopise

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, putem internetske stranice svi studenti, ali i mladi koji traže posao, mogu predati svoj životopis. Pohranjivanjem radnog iskustva svaka će osoba putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod, posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma jednostavnije moći pronaći osobe čiji su QR kod skenirali.

Čak 115 kompanija lovi mlade talente

Čak 115 kompanija lovi mlade talente

Izvor: Promo fotografije / Autor: Petra Gospodnetić

Na kraju prvog dana sajma poslova, svi će posjetitelji Job Faira imati priliku razgovarati s predstavnicima poduzeća i u opuštenoj atmosferi u KSET-u. Uz razgovor, održat će se i kviz na kojem će sudjelovati timovi sastavljeni od poslodavaca i studenata.

Sajam poslova Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET). Za više informacija pratite internetsku stranicu Job Faira, Facebook stranicu i Instagram profil.

Film o moderatorima interneta otvara ovogodišnji Job Fair

Izvor: Društvene mreže / Autor: Madman Films

the cleaners

Job Fair se otvara filmom o čistačima interneta

Četrnaesti Job Fair službono se otvara 14. svibnja u 19 sati projekcijom dokumentarnog filma 'The Cleaners' i gostovanjem redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka. Ovaj film iz 2018. prikazuje skriveni svijet petorice moderatora iz Manile, glavnog grada Filipina. Njihova odgovornost je filtriranje i brisanje neprikladnog sadržaja s interneta.

'Čistači se često susreću sa sadržajem kojeg vlade pojedinih država smatraju neprikladnim. Dokumentarcem smo htjeli stimulirati debatu koja se trebala dogoditi ranije. Nakon skoro petnaest godina, društvene mreže su postale snažan i opasan alat koji je sposoban podijeliti društva', istaknuli su redatelji. 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!