od šale do stvarnosti

O njoj se priča: Ovako bi mogla izgledati Twitterova opcija za uređivanje objava

03.05.2022 u 11:56

Bionic
Reading

Ozloglašena i po mnogima dugo iščekivana značajka koja dolazi zajedno sa erom Elona Muska završila je u rukama insajdera

Twitterova tipka za uređivanje je dugoročan vic, no izgleda da vic postaje stvarnost, čemu svjedoče analitičari poput Jane Machun Wong. Kao što smo i pretpostavili, uređivanje je relativno jednostavno. Samo treba pritisnuti olovčicu za uređivanje u kontekstualnom izborniku i to je to.

Dobra stvar vezana uz pravilo je također vrijeme u kojem se objava može urediti, što je 30 minuta nakon objave. Ako ga pritisnete, dobit ćete sav sadržaj objave u kojoj možete promijeniti što god hoćete - ili cijelu stvar izbrisati, piše Verge.

'Trenutna neobjavljena verzija tipke za uređivanje ponovno uploada medijske datoteke umjesto da ih opet koristi. Riječ je o neučinkovitom trošenju prometa i procesorske snage, a možda se gubi i kvaliteta. Također, izgleda da je moj video program prepoznao kao sliku', napisala je.

Najveće pitanje je, doduše, što nakon? Kako će čitatelji znati da ste petljali po tvitu i što ste točno mijenjali? Odgovor dolazi u obliku tipke 'Uređivano' ili edited koju možete kliknuti i vidjeti originalnu poruku.

Wong je prije nekoliko tjedana naglasila da Twitter vjerojatno svaki tvit čini konstantnim - svaka verzija ima svoj ID, niti jedna se ne briše i također nije jasno hoće li Twitter najnoviju verziju distribuirati cijelim internetom. Ako, recimo, čitate neki članak u kojem se nalaze tvitovi, hoćete li vidjeti novi ili stari tvit? Odgovore na ova pitanja mogli bismo dobiti uskoro.