CES 2015

Novi Sonyjev pametni sat je od nehrđajućeg čelika

06.01.2015 u 18:58

Bionic
Reading

SmartWatch 3 ima zaslon Transflective, dijagonale 1,6-inčni (četiri centimetra), razlučivosti 320 puta 320 piksela. Otporan je na vodu (certifikat IP68). Puni se puni putem standardnog ulaza za mikro USB

Može samostalno reproducirati glazbu i koristiti ugrađeni senzor za GPS. Golfshot i iFit već razvijaju aplikacije koje će koristiti te mogućnosti, kao i pratiti učinak tijekom vježbanja i tijekom trčanja.

Dobio je i novi držač, koji omogućava prilagodbu SmartWatcha 3 uz bilo koji remen od standardnih 24 milimetara.

Aplikacija Lifelog dobila je novo online sučelje, lifelog.sonymobile.com. Koristi otvorenu API funkcionalnost i HTML5. Stranica je optimizirana za bilo koju veličinu zaslona.

Lifelog ćete uskoro moći povezati s drugim aplikacijama putem servisa IFTTT, uz nju koristiti Habit Monster, Withings Smart Body Analyzer i ostale povezane različite zdravstvene uređaje u svrhu praćenja svoje težine, BMI indeksa i tjelesne masnoće.


Sony je također otvorio pristup novim aplikacijama za postojeći prototip, SmartEyeglass Developer Edition, uz novi konceptualni stil, SmartEyeglass Attach! - zaslon s objektivom koji se pričvršćuje na standardne naočale, omogućavajući developerima da kreiraju aplikacije za sport i sportska postignuća.

Predstavljen je i prototip Smart B-Trainera - vodootpornih sve-u-jednom stiliziranih slušalica, posebno dizajniranih za trkače. Ima ugrađenu memoriju i omogućava glasovno vođenje, kao i reprodukciju glazbe, inteligentno predlažući najpogodniju pjesmu koja prati ritam trkača tijekom treninga.

Najavljena je suradnja s Virgin Atlanticom. Više pojedinosti o čemu se konkretno radi bit će objavljeno tijekom narednih mjeseci.