nije lako

Novi emoji: Stiže nam novi set, a jedan savršeno opisuje 2020. godinu

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 22.09.2020 11:03
  • Objavljeno 22.09.2020 u 11:03
tportal

Izvor: Unicode / Autor: Unicode

Kako bi nam pomogli u izražavanju osjećaja povezanih s time u digitalnom obliku, u konzorciju Unicode pripustili su u svijet novi set emojija

Pandemija, karantena, potresi, požari, sto sitnijih nedaća... Ova godina nije bila laka, čak ni za one koji nisu bili izravno pogođeni njenim najneugodnijim iznenađenjima.

Kako bi nam pomogli u izražavanju osjećaja povezanih s time u digitalnom obliku, u konzorciju Unicode pripustili su u svijet novi set emojija. Na žalost, vjerojatno neće biti dostupni sve do 2021. godine, ali nešto nam govori kako će većina njih i tada dobro doći.

Među novim digitalnim licima tako su se, između ostalih, našla i ona koja predstavljaju iscrpljenost, koja su prekrivena maglom ili dimom, kao i goruće srce.

Ali, sve što nam je 2020. godina donijela možda najbolje opisuje lice sa spiralnim očima, prijedlog Googleove majstorice za emojije Jennifer Daniel.

To lice može poslužiti kad želimo drugima poručiti kako nismo dobre volje, kad nam se nešto ne sviđa, odbojno nam je ili previše da bi se s time mogli nositi. Ujedno bi trebalo razriješiti sukob oko toga kako različite platforme tumače izraz s licem koje ima slova x umjesto očiju, piše Verge.

U Unicodeu su također odobrili i oznaku koja će dodati bradu na bilo koji emoji s licem, bez obzira na spol, kako bi mogli izraziti koliko ste ostarili ili zarasli tijekom proteklih šest mjeseci.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!