DOBILI PODRŠKU

Novi električni bolid zagrebačkih studenata uskoro kreće u testiranje

12.06.2019 u 15:27

Bionic
Reading

Inženjeri tvrtke GlobalLogic Hrvatska pružat će timu studenata FSB Racing Team savjetodavnu podršku vezanu uz dizajn softvera

FSB Racing Team je interdisciplinarni projekt studenata više fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se odvija i financira uz podršku Fakulteta strojarstva i brodogradnje te brojnih privatnih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj.

izdvojili smo

Pogledajte koliko možete uštedjeti na najpopularnijim električnim automobilima

Pogledaj galeriju

Glavni cilj projekta stvaranje je novih generacija mladih inženjera s praktičnim iskustvima, organizacijskim i menadžerskim znanjem te razumijevanjem o funkcioniranju tima, hijerarhije i općenito poslovnog okruženja.

'Zadnji projekt FSB Racing Teama, Vulpes, započeli smo prije dvije godine. Najviše izazova imali smo kod strojne obrade te integracije elektroničkih sustava kako bi međusobno ispravno funkcionirali i komunicirali', rekao je Matko Skutari, voditelj FSB Racing Teama.

Joško Rogulj, programski direktor u GlobalLogic Hrvatska, naglasio je kako u radu posebno pridaju pažnju pouzdanosti i sigurnosti automobila budućnosti, s naglaskom na nultu toleranciju na padove sustava, što je izrazito bitno kod trkaćih automobila.

Bolid je trenutno u u završnoj fazi konstrukcije, pa bi u nadolazećim tjednima trebao krenuti s testnim vožnjama za natjecanja. U prijašnjim godinama nastupili su na 10 natjecanja Formule Student sa sedam različitih bolida, od čega se posebno izdvaja natjecanje Silverstone u Engleskoj 2014. godine, kada su bili deseti od ukupno 97 timova.

Očekuju se dobri rezultati pri ocjenjivanju, posebice u statičkim testovima (konstrukcijska rješenja podsustava bolida, troškovnik i tehnologija izrade te prezentacija poslovnog plana) pri čemu je dovoljno vremena ostavljeno za usavršavanje rezultata koji se boduju u dinamičkom dijelu ocjenjivanja (npr. najbrži krug na stazi, ubrzanje, izdržljivost bolida i tome slično).