TEHNO NOVITETI

LG predstavio novu liniju velikih pametnih televizora

06.03.2018 u 12:33

Bionic
Reading

LG je nedavno predstavio svoju liniju televizora za 2018. godinu koju čine novi modeli opremljenim ekranima visoke razlučivosti i poboljšanog kontrasta

LG je predstavio svoju liniju televizora za 2018. godinu koju čine novi i inovativni OLED i SUPER UHD modeli. Na događanju održanom u Seulu, LG je predstavio nove televizore koji koriste LG-jevu tehnologiju umjetne inteligencije (AI) ThinQ te napredni α (Alpha) procesor. Dolazak ove linije televizora predskazan je poslovnim projekcijama koje najavljuju neviđeni porast prodanih OLED TV-a sa 1.6 milijuna u 2017. na 2.5 milijuna do kraja ove financijske godine.

Ljepše, glasnije, crnije

LG je tijekom događaja predstavio čak deset novih OLED televizora opremljenih umjetnom inteligencijom, a njihova imena su W8, G8, E8, C8 i B8. Riječ je o velikim televizorima dijagonale od 55 do 77 inča. Svaki model karakterizira jedinstveno dizajnersko rješenje: Picture-on-Wall (model 77/65 W8), One Glass Screen (model 65 G8), Picture-on-Glass (model 65/55 E8) i Cinema Screen (model 77/65/55 C8 te 65/55 B8). Tu je i devet SUPER UHD televizora (modeli SK95, SK85 i SK80) s AI mogućnostima, dostupnih sa zaslonima od 49 do 75 inča.

Zahvaljujući LG-jevom α (Alpha) 9 procesoru, kojeg nalazimo u serijama OLED televizora W8, G8, E8 i C8, gledatelji će moći doživjeti poboljšani prikaz slike i preciznije boje iz šireg raspona kuteva gledanja, a sve to uz povišenu razinu crne boje karakteristične za OLED panele. Ovome svemu pridodan je Dolby Atmos zvuk, koji cijelo iskustvo dodatno poboljšava.

Napredno prepoznavanje glasa

LG-jeva linija UHD televizora koristi α (Alpha) 7 procesor koji je ugrađen i u OLED seriji B8. Kombinacija tehnologije Nano Cell i pozadinskog osvjetljenja FALD, LG-jevi SUPER UHD televizori s mogućnosti umjetne inteligencije donose napredniju kvalitetu slike kod LCD-a: s dubljom crnom, poboljšanim prikazom detalja slike i boja iz širih kutova gledanja. Kao nadopuna naprednom iskustvu gledanja, novi SUPER UHD televizori podržavaju gore spomenuti Dolby Atmos.

Zbog ugrađenih funkcionalnosti umjetne inteligencije, korisnici LG-jevih televizora mogu govoriti izravno u daljinski upravljač kako bi koristili značajke najnovije tehnologije glasovnog asistenta. Za to se koristi Natural Language Processing (NLP) koji je zaslužan za inteligentno upravljanje i povezivanje koji se aktiviraju glasom, a temelje na LG-jevoj platformi za duboko učenje Deep ThinQ. LG-evi ThinQ AI televizori podržavaju usluge temeljene na elektroničkom programskom vodiču (EPG) za pružanje informacija u stvarnom vremenu i pronalasku kanala koji nude željeni sadržaj. Gledatelji mogu na jednom od TV-u prepoznatljivih jezika reći 'traži glazbu iz ovog filma' ili 'isključi TV nakon što emisija završi' i to bez ponavljanja naziva emisije ili specificiranja vremena.

  • +3
LG predstavio novu liniju premijskih televizora Izvor: Promo fotografije / Autor: LG

Televizor kao portal za dom

LG-jev ThinQ nudi poboljšano interaktivno iskustvo u najnovijoj liniji televizora. Djelujući kao čvorište pametnog doma, LG ThinQ televizori mogu pristupiti drugim pametnim uređajima u kući kao što su robotski usisivači, klime, pročišćivači zraka, pametna svjetla i pametni zvučnici, a koji se povezuju s televizorom putem Wi-Fi ili Bluetooth veze.

NLP (Natural Language Processing) će biti dostupan u 14 zemalja: Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Koreji, Meksiku, Poljskoj, Rusiji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, SAD-u i Turskoj. Korisnici iz drugih država će ugrađeni NLP moći koristiti odabirom jednog od deset glavnih jezika u postavkama (engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski, brazilski portugalski, poljski, korejski, ruski i turski).

'Naša vrhunska linija OLED i SUPER UHD televizora za 2018. pokazuje najveći napredak u TV tehnologiji', izjavio je Brian Kwon, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. 'LG je i dalje predvodnik u globalnoj industriji displeja te korisnicima nudi najbolje iskustvo gledanja uz tehnologije kao što su ThinQ AI i te korištenjem naprednih procesora.'