KONFERENCIJA

Kako povezati hrvatski turizam i IT?

06.03.2018 u 11:14

Bionic
Reading

U Zagrebu će 20. ožujka časopis Bug održati konferenciju '3T - Tourism, Travel & Tech'. Glavni govornik je njemački serijski poduzetnik Martin Reents

Od svih zemalja Europske unije, Hrvatska ima najveći udio turizma u bruto nacionalnom proizvodu. Turizam je za nas životno bitan, a IT industrija najaktivnija je, najprobitačnija i najbrže rastuća grana zadnjih godina.

Može li Hrvatska ostvariti sinergiju ta dva sektora? Kako će se oblikovati, i koje će trendove slijediti turistička industrija narednih godina? Kakav će biti utjecaj tehnologije?

Hrvati u natjecanju Sony World Photography Awards 2018 Izvor: Paul Lukin / Autor: Paul Lukin

O ovim i srodnim temama bit će govora tijekom konferencije 3T – Tourism, Travel & Tech, koju u utorak, 20. ožujka, u Boutique Cinema Kaptolu u Zagrebu organizira časopis Bug.

Konferenciju će otvoriti glavno predavanjeTravel Drives Technology: New Apps Everywhere koje će održati serijski poduzetnik Martin Reents.

Panel diskusiju Kako tehnologijom riješiti problem sezonalnosti u turizmu? moderirat će Ivan Ilijašić (Orioly). Tražit će se odgovor na pitanja kako tehnologijom možemo produljiti sezonu i lakše doći do turista izvan udarnih ljetnih mjeseci, koji tehnološki trendovi nam već danas mogu pomoći u tome tekako ih uvesti u domaći turizam.

Jedno od predavanja bit će o primjeni novog Zakona o pružanju usluga u turizmu. Održat će ga Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma za pravne poslove i standarde.

Konferencija bi se također trebala baviti i turističkom monetizacijom društvenih mreža, CRM-om u turističkoj industriji, kako raditi brand kojeg će kupci prepoznati i preporučiti, rješenjima za mobilno plaćanje, Instagramom u turizmu...

Više: 3T – Tourism, Travel & Tech