POKEMON SLEEP

Krajem mjeseca dolaze novi Pokemoni - i potpuno su drukčiji od svega dosad

07.07.2023 u 10:57

Bionic
Reading

Najnovija 'igra' iz Pokemon franšize zapravo je softver za praćenje kakvoće sna koji za interakciju s korisnikom koristi likove iz popularne serije videoigara

Prošle su četiri godine od prve najave Pokemon Sleepa, naslova koji je trebao uhvatiti val uspjeha Pokemona Go. Mnogi su, tim rečeno, s razlogom mislili da igra nikad neće izaći, pogotovo s obzirom da GPS verzija lova na čudovišta više nije popularna kao što je nekad bila, no svi ti skeptici su u krivu - zato jer Pokemon Sleep dolazi krajem srpnja.

Pokemon Sleep, štoviše, čak ima i foršpan.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Pokemon Company

Pokemon Sleep, tim rečeno, nije videoigra već aplikacija za praćenje sna brendirana u Pokemone. Aplikacija se poveže sa pospanim pokemonom Snorlaxom s kojim se družite tako da, pogodili ste, spavate. Dobar san povećava bodove te Snorlaxu dozvoljava upijanje vaše 'pospane moći'. Ne, ovo nismo izmislili.

Zauzvrat ćete privući pažnju drugih pospanih Pokemona koji će vam pokloniti rijetke 'stilove sna'. Rutinu ćete ponavljati sve dok ne ispunite 'Sleep Style Dex' katalog i upotpunite kolekciju. Moraš skupit sve, citira Engadget.

Premda povezanost sa Snorlaxom možete povećati tako da ga hranite posebnim pićima, to i dalje neće na vaš 'otok sna' dovesti druge pospane pokemone poput Slowpokea i Digletta. Za to morate dugo spavati.

Mogućnosti praćenja sna relativno su robusne - od korištenja akcelerometra telefona i mikrofona za praćenje vašeg meškoljenja tijekom noći, pa sve do hrkanja, program može pažljivo pratiti vaše ponašanje tijekom sna i 'stilom sna' privlačiti određene pokemone. Ako se cijelu noć premještate, privući ćete Togepija koji će vam pokazati svoj stil 'ljuljavog sna'. Ako hrčete, doći će vam Jigglypuff sa svojom prepoznatljivom pjesmom i pokloniti vam stil 'raspjevanog sna'. Kompanija još nije otkrila koji će vam pokemon doći ako do 3 sata ujutro visite po društvenim mrežama, niti zašto im je za razvoj aplikacije trebalo preko četiri godine.

Pokemon Sleep se ne povezuje s drugim zdravstvenim aplikacijama, već sa Pokemon Go Plus narukvicom koja omogućava početak praćenja sna dvostrukim pritiskom na tipku. Ako koristite nezgrapnu rukavicu od 30 eura, po noći će vas posjetiti i pospani Pikachu.

Pokemon Sleep moći će se preuzeti besplatno.