ILLUSTRATOR PIKACHU

Ova rijetka Pokemon karta prodana je za rekordnih 233.000 dolara

23.07.2020 u 10:29

Bionic
Reading

Cijenjena karta iz poznate kartaške igre u nedavnoj je dražbi dosegla rekodnu vrijednost, pridruživši se nečijoj kolekciji rijetkih i vrlo skupih komadića popularne kulture

Pokemon karta Illustrator Pikachu vrlo je cijenjena u krugovima sakupljača, čemu svjedoče rezultati nedavne dražbe održane u japanskoj aukcijskoj kući ZenPlus. U rekordnoj transakciji nepoznati američki kupac je na rijetki komadić Pokemon povijesti potrošio 233.000 dolara, što je ekstremni skok u usporedbi s prošlogodišnjom dražbom gdje je još jedna takva karta prodana za 195.000 dolara.

Prenapuhana vrijednost?

Razlog zbog kojeg je Illustrator Pikachu toliko popularan njegova je naklada - otisnut je u 39 primjeraka. Nadalje, za razliku od drugih rijetkih karata, on se dijelio pobjednicima u natjecanju za ilustratore održanom 1998. Uz trenutnu popularnost franšize, nije čudno spomenuti da Pokemon karte na dražbama dosežu astronomske cijene.

Kako god gledali na situaciju, pravi pobjednik ove priče nije kolekcionar koji je potrošio 233.000 dolara, već prodavač koji će u zamjenu za komadić Pokemon povijesti dobiti pravo malo bogatstvo. Također vrijedi naglasiti da isti prodavač trenutno nudi još tri ultra rijetke Secret Trainer Pokemon karte za koje traži startni iznos od 195.000 dolara, zaključuje Cnet.