MOBILNI GEJMING

Pokemon Go više neće raditi na nekim starijim uređajima - je li i vaš među njima?

01.09.2020 u 12:57

Bionic
Reading

Popularna kolaboracija Niantica i Nintenda polako odustaje od uređaja koji zbog slabog hardvera sve teže pokreću najnovije verzije popularne mobilne igre

Ako još igrate Pokemon Go na smartfonu ii tabletu koji koristi Android 5.0 ili iOS 10 ili 11, imamo loše vijesti - Niantic će sredinom listopada izbaciti nadogradnju nakon koje aplikacija na tim uređajima neće više raditi. Twitter Pokemona Go potvrdio je još dva stara telefona koji neće podržavati Pokemon Go, a to su iPhone 5S i iPhone 6, unatoč prisutnoj podršci za iOS 12.

Prema Nianticu, iPhone 5S ima samo 1 GB RAM-a, što je premalo za planirane značajke koje će inače bez poteškoća raditi na robusnijim smartfonima.

Uzmemo li sve u obzir, performanse na tim smartfonima nikad nisu bile predobre. Pokemon Go, premda nije najzahtjevnija igra, zavisi o kamerama smartfona, GPS-u i osnovnim resursima za 3D vizuale. Ako ste uređaj kupili tijekom prošle dvije ili tri godine, nemate razlog za brigu - jedini korisnici koji će naići na proleme su oni sa jako starim uređajima.

Tko uopće još igra Pokemon Go?

Pokémon Go je, unatoč odsutnosti s naslovnica portala, i dalje vrlo popularna igra. Prema Sensor Toweru, popularnost mu nije pala ni za vrijeme pandemije. Štoviše, ona je porasla te podigla zaradu za 38 posto u odnosu na prošli kvartal. Jedan od razloga uspjeha, navodi Verge, pojednostavlja olakšano igranje na zatvorenom.

Premda manjak podrške za starije smartfone možda znači pad broja igrača, Niantic je očigledno uvjeren da će gejmeri, ako žele nastaviti igrati, do listopada kupiti malo bolji uređaj.