UNREAL ENGINE 5

Kao u filmu: Pogledajte kako će izgledati igre na PlayStationu 5

15.05.2020 u 12:31

Bionic
Reading

Za prvu demonstraciju odgovoran je Epicov najnoviji pokretač Unreal Engine 5 koji će, uz pomoć moćnog hardvera u PS5 i Xboxa One X promijeniti način na koji zamišljamo videoigre

Epic Games je službeno predstavio najnoviju verziju pokretača za videoigre Unreal Engine 5 koji je publiku oduševio demonstracijom na PlayStationu 5. Epic tvrdi da demonstracija pokazuje što sljedeća generacija igraćih konzola zbilja može napraviti kada razvojni timovi dobiju potpuni pristup kreativnim alatima poput UE5 i mogućnosti izvlačenja maksimuma iz hardvera i softvera PlayStationa 5 i Xboxa Series X.

Kako bi demonstrirao moć UE5, Epic je napravio demo koji je pokrenuo na razvojnoj verziji hardvera za PlayStation 5. Rezultati su vrlo visoke kvalitete, kombinirajući fotorealistično osvjetljenje i iznimno detaljne vizuale.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Epic

Razvojni tim iza pokretača kaže da su uvjereni da će razvojni timovi ovakve vizuale moći stvoriti u samim igrama, a ne samo tehnološkim demonstracijama. Epicov šef Tim Sweeney kaže da je Xbox 360 obarao s nogu zahvaljujući Gears of War. Ruku na srce, nova tehnološka demonstracija pokreće se u 30 sličica u sekundi pri rezoluciji 1440p, no njezin cilj je prikazati doseg pokretača bez zabrinutosti oko rezolucije i performansi.

Glavni cilj UE5, bar u ranom stadiju, je pomoći razvojnim timovima da razmišljaju o igrama kao holističkim proizvodima koji mogu postojati bilo gdje, od smartfona do najjačih PC računala. 'Svaka generacija pokretača pruža listu problema o kojima se više ne trebate morati brinuti' komentirao je Tim Sweeney. Pokretač bi trebao postati dostupan iduće godine, kada će dizajnerima igara pružiti puno više opcija od rada na jednoj platformi. 'Igre je moguće uz UE5 prilagoditi bilo kakvoj platformi - planiramo ga izbaciti na Macu, PC-ju, Konzolama i (u jednom trenutku) Androidu i iOS-u', kažu iz Epica.

Unreal Engine 5 demo Izvor: Screenshot / Autor: Epic

Demonstracija nosi ime 'Lumen in the Land of Nanite' te je, bez dvojbe, iznimno impresivna. Sve što još trebamo pričekati je dolazak prvih slika samog PlayStationa 5.