Izbjegnite česte greške

Kako u žurbi ubrzati punjenje smartfona?

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Probudili ste se prekasno, trčite se spremiti, a baterija vašeg mobitela je na jedan posto?

Imate pola sata da spremite i sebe i gadgete, a ne znate kako ubrzati punjenje? How To Geek donosi nekoliko savjeta koji će ubrzati punjenje vašeg ljubimca.

Nemojte se spajati na računalo

U jednoj ruci držite smartfon, a u drugoj punjač. Dok nađete praznu utičnicu, proći će barem minuta, ali bez obzira na žurbu, nemojte spajati mobitel na računalo. Normalne utičnice imaju veću struju od najbržeg USB porta na vašem računalu. Matematika ne laže - držite se štekera.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Koristite jači punjač

Našli ste prazan šteker, spojili mobitel, ali punjenje teče presporo. Što sad? Probajte naći jači punjač. Neki jednostavno omogućuju protok veće količine struje. Npr. iPhonei 6 dolaze s punjačom od 1A, ali možete taj isti mobitel spojiti na punjač iPada od 2,1A. Bez brige, ništa se neće zapaliti. Vaši uređaji su napravljeni tako da uzimaju onoliko struje koliko im je potrebno, a snažniji dotok samo znači da će za manje vremena doći do punog kapaciteta.

Koristite dobar kabel

Nemate jači punjač, ali imate drugi USB kabel? Ako ste našli kabel koji je originalno došao s vašim uređajem, odlično! Ti kablovi su u pravilu najbolji za punjenje jer svi koje naknadno kupimo su obično lošije kvalitete. Slobodno uštekajte originalni kabel i mobitel bi se trebao brže puniti.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pustite mobitel da se puni

Ako ste stvarno u žurbi, nemojte raditi na mobitelu dok se puni. Svaki dodatni program koji se otvara troši struju vaše baterije koja je već na samrti. Umjesto toga, uključite avionski način ili kompletno ugasite uređaj. Tako ćete maksimalizirati dotok struje i minimalizirati potrošnju. 

U slučaju nužde - prijenosni punjač!

Upalili ste mobitel nakon što ste ga pustili da odleži, ali baterija nije došla ni do 10 posto? Za ovakve slučajeve uvijek je najbolje imati prijenosni punjač koji možete uzeti sa sobom da se mobitel puni dok ste na putu do posla. Još jedan zgodan gadget je univerzalni punjač koji prikopčate u autu (ako putujete autom na posao).

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi