TEHNO SAVJET

Ubrzajte punjenje vašeg iPhonea uz ovaj jednostavni trik

26.06.2017 u 15:25

Bionic
Reading

Uz svakodnevne aktivnosti i zadatke, ponekad jednostavno nemamo vremena ostaviti telefon da se puni sat vremena ili dulje. Na sreću, tu je jedna metoda koja bi vam uvelike mogla olakšati život.

Kako biste brže napunili svoj iPhone, trebat će vam nekoliko stvari. Za početak, vaš uređaj mora biti barem iPhone 6S. Riječ je, naime, o prvom telefonu iz Applea koji podržava brzo punjenje, odnosno punjače veće snage. Druga stvar koju ćemo koristiti je punjač za iPad. Jači punjač, naglašavamo, nije nužan za brzo punjenje uređaja, no ako želite zbilja požuriti, biti će vam od velike koristi.

Trik o kojem je riječ zapravo je značajka iPhonea koja je na uređaju prisutna još od njegovih najranijih verzija. Riječ je o modu za zrakoplove - posebno osmišljenom režimu rada koji iPhoeu gasi veliku većinu aktivnih funkcija zbog kojih on zapravo i prazni bateriju dok ga ne koristimo. Govorimo o podsjetnicima, provjeri aplikacija, traženju obližnje bežične mreže i održavanja veze s pružateljem usluge.

Vodite računa da nakon što aktivirate mod za zrakoplove nećete moći primati niti započinjati pozive.

Kako biste aktivirali mod za zrakoplove, povucite prstom od dna ekrana prema gore i pozovite izbornik na kojem tapnite na ikonu u obliku aviona te iPhone nakon toga spojite na punjač. Za punjenje iPhonea od prazne do pune baterije trebat će vam oko 25 minuta, što je puno brže od standarda. Nakon što završite punjenje, jednostavno pozovite izbornik i isključite mod za zrakoplove.