TEHNO SAVJETI

Kako provjeriti zdravlje i potrošnju baterije na Apple Watchu

10.01.2024 u 18:40

Bionic
Reading

Premda ne postoji način otkrivanja koja točno aplikacija na vašem Apple Watchu troši najviše baterije, postoji nekoliko opcija

Ako želite provjeriti stanje baterije i upotrebu Apple Watcha, te informacije možete vidjeti izravno u aplikaciji Postavke. Ovo je korisno ako vam se u zadnje vrijeme čini da baterija vašeg Apple Watcha ne traje tako dugo kao prije. Donosimo kako možete provjeriti zdravlje i korištenje baterije Apple Watcha.

Kraće trajanje baterije vašeg pametnog sata ne znači nužmno da se vaš Apple Watch pokvario - starenje punjive baterije je uobičajen proces čiji je rezultat postupno smanjenje njezinog kapaciteta. Njega je moguće usporiti, ali ga je isto tako nemoguće u cijelosti zaustaviti.

  • +25
Apple Watch Series 9 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Za provjeru stanja baterije prvo pritisnite digitalnu krunu na Apple Watchu kako biste dobili prikaz svih aplikacija. Pronađite postavke (ikona sa zupčanikom), uđite u njih i skrolajte dolje sve dok ne vidite stavku za bateriju. Birajte je i onda opet skrolajte sve dok ne nađete opciju za stanje baterije.

Tu možete vidjeti postotak maksimalnog kapaciteta koji baterija može doseći; 80 posto je postotak kod kojeg se obično smatra da je baterija istrošena i da je možda potrebna zamjena. Dalje dolje također ćete vidjeti prekidač za aktiviranje ili deaktiviranje optimiziranog punjenja za vaš Apple Watch.

Iako ne možete vidjeti koje aplikacije troše najviše baterije na vašem Apple Watchu, možete pregledati raščlambu potrošnje baterije vašeg Apple Watcha tako da otvorite aplikaciju Postavke i dodirnete Baterija. Tamo ćete vidjeti grafikon koji prikazuje razinu baterije kako se praznila i punila u posljednja 24 sata.

Vaš sat će vam također reći kada je posljednji put napunjen i do kojeg postotka. Na primjer, može pisati zadnje punjenje do 92 posto i prikazati datum kada se to dogodilo.

Baš kao što postoje načini da uštedite trajanje baterije na vašem iPhoneu, postoje načini da baterija vašeg Apple Watcha traje dok stari. Pojedinosti o stanju baterije i korištenju koje možete vidjeti možda nisu tako precizne kao one na vašem iPhoneu, ali njihovim praćenjem bolje ćete razumjeti koliko dobro radi baterija vašeg Apple Watcha – čak i nakon što ste ga koristili dulje vrijeme nekoliko godina, piše Makeuseof.