DOUBLE TAP

Apple Watch 9 donosi jednu jako korisnu značajku, evo o čemu je riječ

13.09.2023 u 12:23

Bionic
Reading

Nova značajka pametnog sata korisnicima će omogućiti da dio pametnih funkcija odrađuju dvostrukim stiskom palca i kažiprsta rukom na kojoj nose sat

Apple je službeno najavio pametni sat Apple Watch Series 9. Uređaj dolazi s novim Apple S9 procesorom. S9 ima nadograđen CPU, 30% brži GPU i 4-jezgreni neuralni pokretač koji udvostručuje brzinu zadataka strojnog učenja. Također nudi cjelodnevno trajanje baterije od 18 sati.

Nadograđeni neuralni pokretač zahtjeve za Siri obrađuju na uređaju umjesto da ih šalje u oblak putem Wi-Fi ili mobilnog signala. To ih čini bržima i sigurnijima te omogućuje bilježenje zdravstvenih zahtjeva na uređaju.

Serija 9 ima novi ultraširokopojasni čip koji omogućuje pinganje telefona i njegovo lociranje na isti način na koji locirate AirTag. Zaslon također može biti i svjetliji i zatamnjeniji – do 2000 nita maksimalne i 1 nita minimalne svjetline.

  • +25
Apple Watch Series 9 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Double Tap

Posebno zgodna značajka je nova gesta 'double tap' koja kontrolira primarni gumb u aplikaciji – poput utišavanja alarma ili odgovaranja na poziv. Dvostruki dodir izvodi se dvostrukim dodirom palca i kažiprsta na ruci koja nosi sat.

Apple je također otkrio pojedinosti o novom Apple Watch Ultra 2 koji dobiva sve gore navedene značajke za Series 9. Neke od istaknutih značajki uključuju još svjetliji zaslon koji ide do 3000 nita, novo lice sata pod nazivom Modular Ultra, te prilagodljivi niz senzora koji je namijenjen sportašima, osobama na otvorenom i svima koji trebaju znati svoje GPS koordinate, nadmorsku visinu ili dubinu vode.

Baterija ostaje jača strana uređaja, obično može izdržati 36 sati s jednim punjenjem i do 72 sata u načinu rada niske potrošnje.

Novi Apple satovi bit će lansirani 22. rujna. Apple Watch Series 9 koštat će 399 dolara, dok Ultra 2 košta 799 dolara.

Apple je također najavio i nove iPhone uređaje koji u pretprodaju kreću 15. rujna, a bit će dostupni od 22. rujna.