HAKERI NAPADAJU

'Igriva' osveta Anonymousa

28.01.2013 u 11:55

Bionic
Reading

Anonymousi su u spomen na Aarona Swartza hakirali nekoliko stranica američkog pravosudnog sustava i pretvorili ih u poznatu igru 'Asteroids'

Hakerska grupa Anonymous hakirala je stranice američke Komisije za sudske presude i pretvorila je u računalnu igru Asteroids.

To je već drugi put u nekoliko dana da su Anonymousi hakirali stranice Komisije i pretvorili ju u igru u sklopu svoje 'Operation Last Resort' - operacije u sjećanje na internetskog borca za slobodu Aarona Swartza kojom žele potaknuti promjene u američkom pravosudnom sustavu.

Posjetitelji stranice prilikom dolaska trebaju upisati kod 'Konami' koji je objavljen na Twitteru 'Operation Last Resort'

Posjetitelje potom dočekuje obavijest da je aktiviran 'AntiSec CAEK-mode' te uputa 'Uništite sustav!' i kontrole za upravljanje 'svemirskim brodom'.

Potom se strelica miša pretvara u 'svemirski brod', u dnu stranice se pojavljuje brojač bodova i posjetitelj može krenuti.

Tijekom 'uništavanja sustava', na stranici se pojavljuje karakterističan lik 'Guya Fawkesa', svojevrsni zaštitni znak Anonymousa te tekst 'Mi ne zaboravljamo'.

Veoma brzo nakon hakiranja stranica Komisije privremeno je ugašena, navodno zbog prevelikog prometa.

No Anonymousi su brzo reagirali i objavili 'rezervnu' stranicu za igranje - Američkog ureda za uvjetni otpust savezne države Michigan.

Prilikom upisivanja koda na toj stranici pojavljuje se poruka 'PEW PEW PEW PEW PEW! End Prosecutorial Overreach', a u nakon 'uklanjanja' stranice u pozadini se pojavljuje slika Aarona Swartza i logo Anonymousa.

ZDnet nagađa kako Anonymousi kontroliraju nekoliko stranica američke Vlade te da će se igra Asteroids moći igrati i na drugim stranicama ako se aktualne ugase.