NOVI PATENT

I u LG-ju pripremaju sklopivi smartfon, evo kako će to izgledati

06.07.2018 u 14:16

Bionic
Reading

Patent odobren južnokorejskom proizvođaču u Sjedinjenim Drćavama prikazuje uređaj sa šarkom koja omogućuje horizontalno sklapanje na pola njegove duljine. Sklapat će se otprilike poput knjige

Uz Samsung, Huawei i Motorolu, među proizvođačima pametnih telefona koji pripremaju uređaj sklopivog zaslona našao se i LG.

  • +4
Ovo su trenutno najbolji smartfoni s Androidom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: samsung

Zahtjev za patent kojeg je južnokorejski proizvođač 2017. godine predao u US Patent and Trademark Office uočili su u web odredištu Let's Go Digital. Prikazuje uređaj sa šarkom koja omogućuje horizontalno sklapanje na pola njegove duljine. Sklapat će se otprilike poput knjige.

Kamera će i dalje biti na stražnjem dijelu, slično kao kod preklopnih mobitela, kako ne bi morali potpuno otvarati mobitel svaki put kad poželimo fotografirati.

Prikazan je zaslon bez obruba koji će funkcionirati samo dok je mobitel rasklopljen, kako ne bi suvišno trošio bateriju. Uz to, tu su dvostruka antena te po dva mikrofona i zvučnika.

Naravno, moguće je kako uređaj opisan u patentnom zahtjevu nikad neće vidjeti svjetlo dana, iako je patent odobren 28. lipnja ove godine. LG je već bio ponudio zakrivljene smartfone (G Flex i G Flex 2), koji zasad nisu dobili nasljednike.

Nagađa se kako bi Samsungov sklopivi model Galaxy X mogao biti predstavljen početkom iduće godine, možda već tijekom siječnja. Čini se malo vjerojatnim kako će ih LG uspjeti u tome preteći, piše Tech Radar.