REDIZAJN NA VIDIKU

Htjeli vi to ili ne, stiže osvježeni Gmail

29.06.2022 u 09:35

Bionic
Reading

Najnovije korisničko sučelje stavlja pristup Gmailu, Chatu, Spacesima i Meetu u jedan zaseban stupac

Google je u veljači počeo sa isporukom nadograđenog korisničkog sučelja za Gmail koji sjedinjuje Meet, Chat i Spaces te slijedi vizualni jezik efekata Material You. Korisnici će, piše Verge, od danas nov dizajn dobiti kao obaveznu nadogradnju od koje mogu naknadno odustati.

Novo sučelje sakuplja tipke za Mail, Meet, Spaces i Chat u jednu listu na gornjem lijevom dijelu ekrana umjesto da ih razdvaja. Svim se aplikacijama i dalje može pristupiti bez okolnih smetnji, dok se listu razgovora može brzo pregledati držanjem miša iznad izabrane aplikacije.

Ako s druge strane na ekranu želite imati samo jednu aktivnu vrstu komunikacije, sad je to malo lakše zato jer Chat i ostali nisu skriveni ispod ulaznog kaslića i oznaka.

Google navodi da uključene aplikacije možete birati u brzim postavkama gdje se, među ostalim, možete vratiti na stari dizajn. Za razliku od uobičajenog uvođenja koje traje 15 dana, isporuka modernog sučelja trajat će dulje te će s vremenom obuhvatiti sve korisnike Workspacea i Gmaila.