MOBILNI NOVITETI

Honor je predstavio dva nova pametna telefona - preklopni flagship Honor Magic Vs i Honor 80

23.11.2022 u 13:06

Bionic
Reading

Honor Magic Vs u prvi kadar stavlja novu vrstu preklopnog zaslona i mogućnost dinamičnog rada

Honor je predstavio dva uređaja – Honor Magic Vs i Honor 80. Honor Magic Vs debeo je 12,9 mm kada je sklopljen i teži 261 g , što ovaj preklopni telefon čini trenutno najtanjim u segmentu. Mobilni je uređaj također opremljen baterijom od 5000 mAh.

Nov preklopni smartfon

Honor Magic Vs ima simetričan dizajn uz simetričan zaslon bez razmaka i vidljivog nabora. Kako bi uređaj bio što tanji, Honor Magic Vs opremljen je super laganom šarkom, izrađenom posebnom tehnologijom lijevanja u jednom komadu koja drastično smanjuje broj komponenti potporne strukture korištene u šarci s 92 na 4, zadržavajući pritom njezinu izdržljivost i čvrstoću, pišu iz Honora.

Šarka je izrađena od materijala koji se koriste u zrakoplovnoj industriji i navodno može izdržati više od 400 tisuća otvaranja, što znači više od deset godina korištenja i više od 100 otvaranja i zatvaranja dnevno. HONOR Magic Vs dolazi sa 6,45-inčnim zaslonom kad je preklopljen, s omjerom širine i visine 21:9 i omjerom zaslona i tijela od 90%. Kada je rasklopljen, Honor Magic Vs ima unutarnji zaslon od 7,9 inča.

Honor Magic Vs podržava 100% DCI-P3 raspon boja i isporučuje do 1,07 milijardi boja uz brzinu osvježavanja zaslona do 120 Hz. Honor Magic koristi funkciju Dynamic Dimming koja podešavanjem svjetline zaslona osigurava poboljšani kontrast u mraku, a nudi i potpuno novu značajku – Circadian Night Display koja smanjuje negativne učinke plave svjetlosti.

Honor Magic Vs ima sustav s tri kamere koji se sastoji od glavne kamere IMX800 od 54MP, ultraširoke i makro glavne kamere od 50MP i 3X optičke zoom kamere od 8MP. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 opremljen sa 8 GB RAM-a i 256 GB pohrane ili 12 GB RAM-a i 256/512 GB pohrane. Konačno, uređaj dolazi s napajanjem od 66 W i Honor SuperCharge tehnologijom brzog punjenja.

Honor Magic Vs opremljen je i dvostrukim sigurnosnim sustavom Dual TEE (Trusted Execution Environment) razvijenim u suradnji s Qualcommom koji korisnicima nudi zaštitu na hardverskoj razini.

Konačno, pokreće ga Honor MagicOS 7.0 temeljen na Androidu 12 koji sadrži niz značajki za pomoć pri obavljanju više zadataka istovremeno.

Serija HONOR 80

Serija Honor 80, koja se sastoji od Honor 80 Pro i Honor 80 dolaze sa značajkom AI Vlog Master koja preporučuje najprikladniji način snimanja, uključujući Macro, Night, Portrait, Solo Cut, Multi-Video i HDR Video.

Honor 80 Izvor: Promo fotografije / Autor: Honor

Honor 80 glavnu kameru od 160MP sa senzorom od 1/1,56 inča i pikselom od 2,24µm. Honor 80 Pro pokreće Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 mobilna platforma te dolazi s većom baterijom od 4800 mAh.

Serija Honor 80 bit će dostupna u četiri moderne boje: Ripple Blue, Sunrise Pink, Emerald Green i Midnight Black.