pixel 4

Google uskoro predstavlja novi smartfon - evo što možete očekivati

15.10.2019 u 09:30

Bionic
Reading

Za razliku od prošlih par godina kada smo sve informacije o Pixel smartfonu saznali mjesecima ranije putem neslužbenih kanala, Google je ove godine odustao od diskrecije te je puno informacija o uređaju objavio dugo prije službenog predstavljanja

Googleova poznata developerska konferencija možda je jedan od najzanimljivijih tehno događaja vezanih uz softver, no pravi znalci strpljivo čekaju i jesen - kada Google predstavlja i najnoviji hardver.

Ovogodišnji događaj koji će se odigrati 15. listopada svijetu će donijeti fantastično loše skrivani Pixel 4 i nekoliko drugih spravica poput Pixelbook Chromebooka i novih uređaja Nest. Događaj, kao i do sad, dolazi neposredno nakon velikih prezentacija drugih tehno kompanija poput Amazona, Microsofta i Applea koji su, očekivano, svoje spravice predstavili točno prije službenog početka sezone darivanja (počevši s pretprazničkim ludilom Black Friday).

Što sve znamo o novom Pixelu?

Najveći i najiščekivaniji uređaj iz Googlea definitivno je njihov najnoviji smartfon. Pixel 4, Android čije su konačne slike izašle mjesecima prije samog telefona skoro će sigurno biti centralni fokus ovogodišnjeg događaja. Premda Google pažljivo čuva neke pikantnije detalje vezane uz novi smartfon, drugi su predstavljeni puno prije roka i možemo sa sigurnošću reći da će se pojaviti u konačnom proizvodu.

Značajke poput naprednog praćenja kretanja koje funkcionira pomoću napredne tehnologije radara. Napredno prepoznavanje pokreta omogućit će korisnicima da kontroliraju uređajem manje ili više jednostavnim pokretima rukom.

Telefon će imati pozadinske kamerice aranžirane kao one na novim iPhoneima, s time da će Googleove u svim verzijama doći sa sustavom od dva objektiva (za razliku od tri na novijim iPhone Pro uređajima). Te kamerice moći će zumirati do osam puta, a pridružit će im se i puno glađi i brži glavni prikaz. Novi Pixel će, naime, imati ekran od 90 Hz koji će uvelike olakšati skrolanje i ubrzati animacije na ekranu.

TEHNO SAVJETI

Vaš Android se ne puni? Ne brinite i isprobajte ove trikove

Pogledaj galeriju

Jedina stvar koja će ovog puta izostajati je senzor za otisak prsta na pozadini uređaja. Ovo znači dvije mogućnosti:

  • Google se odlučio za biometrijsko otključavanje 3D skeniranjem lica
  • Senzor za otisak prsta odlučio je sakriti ispod površine samog ekrana.

Što god Google odlučio napraviti bit će predstavljeno 15. 10 u 16:00 kada će se cijeli događaj moći pratiti putem YouTubea.